ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Mai puţine ghişee şi porţi de îmbarcare la Aeroportul Otopeni din cauza traficului redus

Potrivit unui comunicat al CNAB, din data de 16 februarie vor fi mai puţine ghişee şi porţi de îmbarcare la Aeroportul Otopeni.  Situația este generată de pandemia de Covid-19.

Începând de săptămâna viitoare vor fi mai puţine ghişee şi porţi de îmbarcare la Aeroportul Otopeni.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a anunțat că măsura a fost luată ca urmare a scăderii traficului aerian din cauza pandemiei de Covid care a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internaţional, acesta situându-se în prezent la circa 15-20% din normalul acestei perioade.

„În aceste condiţii, CN Aeroporturi Bucureşti a analizat posibilităţile de operare la Aeroportul Henri Coandă cu o infrastructură de terminal adaptată valorilor actuale de trafic. Măsurile au în vedere atât eficientizarea activităţii aeroportuare prin exploatarea raţională a resurselor disponibile, cât şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pasagerilor şi a creşterii siguranţei sanitare”, se arată în comunicatul CNAB.

Astfel, pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de Plecări vor fi deschise numai 52 de ghişee check-in (de la 53 la 104), amplasate în zona nouă a terminalului, iar zona aferentă ghişeelor 1-52 va fi amenajată ca zonă de aşteptare dotată cu banchete, unde pasagerii şi însoţitorii acestora pot aştepta începerea operaţiunilor pentru zborul dorit.

 „Acelaşi principiu al utilizării eficiente şi flexibile a resurselor, coroborat cu cel al siguranţei sanitare va fi aplicat şi în zona de îmbarcare care va funcţiona cu un număr redus de porţi de îmbarcare proporţional cu valorile de trafic, respectiv cu 14 porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale (cu o reducere de 40% a capacităţii de procesare aferentă burdufurilor de îmbarcare/debarcare şi cu o reducere de 40% a capacităţii de procesare pentru zborurile cu aeronave parcate pe platformă)”, au mai transmis reprezentanţii CNAB.

Conform acestora, măsurile vor intra în vigoare începând de marţi, 16 februarie, de la ora 8.00, şi se vor menţine până la înregistrarea unei creşteri semnificative a numărului de pasageri şi de mişcări aeronave.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button