Mai pățești, oricine-ai fi. Nicușor Dan și Tanczos Barna, cât pe ce să cadă de pe biciclete prin București

03 iun. 2021
269 Afișari
Mai pățești, oricine-ai fi. Nicușor Dan și Tanczos Barna, cât pe ce să cadă de pe biciclete prin București
Nicușor Dan și Tanczos Barna, cât pe ce să cadă de pe biciclete în Parcul Herăstrău. Sursă foto: Captură ecran/ Digi24

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan și ministrul Mediului, Tanczos Barna, au fost la un pas să cadă de pe biciclete în momentul în care au sosit în Parcul Herăstrău. Acolo are loc o dezbatere cu ocazia Zilei mondiale a bicicletei.

Nicușor Dan și Tanczos Barna, cât pe ce să cadă de pe biciclete prin București

Incidentul din Parcul Herăstrău s-a întâmplat după ce un alt participant s-a dezechilibrat și era să cadă cu bicicleta peste Nicușor Dan și Tanczos Barna.

Oficialii, alături de președintele Klaus Iohannis, participă joi la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată de asociația „Green Revolution”.

Nicușor Dan a declarat că este nevoie de piste de biciclete pe „zeci sau sute de kilometri” în București. Însă, pentru realizarea acestora, mai întâi, orașul trebuie eliberat de mașinile parcate.

„Pentru asta trebuie să eliberăm orașul de mașinile parcate, iar asta se va face prin Strategia de parcare, apoi pistele de biciclete”, a explicat primarul general al Capitalei.

Soluții alternative pentru mutarea mașinilor parcate pe prima bandă

Mașinile parcate pe prima bandă sunt problema. Inutile sunt și pistele de bicicletă care nu sunt conectate între ele.

„Chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă. Primul lucru este să găsim soluții alternative pentru a putea muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiul considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele și care să nu-ți perită să te duci de acasă până la serviciu”, a mai spus Nicușor Dan.

„Fanfaronadă” – așa descrie Nicușor Dan programul lansat de fostul primar al Capitalei, care acorda vouchere pentru acihiziționarea de biciclete.

„A fost un program inutil. A fost o fanfaronadă. Atât timp cât nu ai piste de biciclete, ce rost are să dai vouchere unor oameni pentru biciclete?”, a declarat el, potrivit Digi24.

Cookies