Mai mulți tineri au dat foc cărților din minibiblioteca aflată în Parcul Brâncuși. Adolescenții au fost prinși și amendați de Poliția Locală Sector 6

21 mart. 2023
926 Afișari
Mai mulți tineri au dat foc cărților din minibiblioteca aflată în Parcul Brâncuși. Adolescenții au fost prinși și amendați de Poliția Locală Sector 6
Mai mulți tineri au dat foc cărților din minibiblioteca aflată în Parcul Brâncuși. Adolescenții au fost prinși și amendați de Poliția Locală Sector 6. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

În seara zilei de 20 martie 2023, în Parcul Brâncuși din Sectorul 6, câțiva copii au vandalizat minibiblioteca roșie amplasată în incinta parcului. Poliția Locală Sector 6 a ajuns la timp pentru a-i amenda pe cei care au distrus bunurile de pe domeniul public.

Căsuța roșie pentru cărți din Parcul Brâncuși a fost vandalizată

Primăria Sectorului 6 a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că mai mulți adolescenți au scos o parte din cărțile din căsuța roșie care deservește drept minibibliotecă pentru cetățenii care vizitează Parcul Brâncuși și le-au dat foc.

Echipajele din cadrul Poliției Locale Sector 6 au ajuns la fața locului și le-au aplicat o amendă pentru distrugerea bunurilor de pe domeniul public:

Dragi părinți, vă rugăm să stați de vorbă cu copiii voștri și să le explicați că orice bun aflat pe domeniul public este acolo pentru a ne bucura/folosi de el cu toții.

Acest incident s-a întâmplat în jurul orei 21:14, iar vârsta copiilor este cuprinsă între 14 și 15 ani.

PS6 a declarat că minibiblioteca va fi reparată, iar alte cărți vor fi donate, dar își dorește ca cetățenii să aibă grijă de aceste lucruri.

Alții copii au scris și cuvinte obscene pe minibibliotecă, fiind surprinși de camerele de supraveghere.

Copii surprinși de camerele de supraveghere. Sursă video: Facebook – Primăria Sectorului 6

Camerele video au început să fie montate din totalul celor 3.000 de aparate video.

De asemenea, reprezentanții PS6 au mai transmis că mai multe bunuri publice sunt distruse de către cetățeni, precum:

  • bănci,
  • toalete publice (chiuvete, vase de WC, uși),
  • mese de șah,
  • locuri de joacă,
  • flori proaspăt plantate.
Masă ruptă din Parcul Brâncuși. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6
Masă ruptă din Parcul Brâncuși. Sursa foto: Facebook – Primăria Sectorului 6
Masă de șah deteriorată din Parcul Brâncuși. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6
Masă de șah deteriorată din Parcul Brâncuși. Sursa foto: Facebook – Primăria Sectorului 6

Minibiblioteca din Parcul Marin Preda a fost și ea vandalizată și înlocuită rapid

O altă căsuță roșie din Parcul Marin Preda a fost vandalizată în urmă cu o săptămână, fiind montată la loc. Cărțile dedicate cetățenilor iubitori de lectură provin din donații și pot fi împrumutate în mod gratuit, existând condiția ca acestea să fie returnate.

Proiectul este desfășurat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC S6), iar după ce minibiblioteca a fost vandalizată, a fost instalată la locul ei cu repeziciune.

Donațiile de cărți au fost făcute la Magazinul caritabil SocialXchance, aflându-se în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Mai multe persoane cu dizabilități au ajutat la realizarea acestor cutii de lemn roșii care adăpostesc volumele de cărți.

De asemenea, toate parcurile mari din Sectorul 6 au instalate astfel de „căsuțe” de unde cetățenii pot împrumuta diferite volume de cărți pe care le pot lua și acasă.

Zonele în care se află aceste minibiblioteci sunt supravegheate video, iar DGASPC S6 roagă cetățenii să nu deterioreze aceste căsuțe și să restituie cărțile împrumutate.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies