Mai mulți șoferi din București au fost prinși conducând sub influența alcoolului și a substanțelor interzise. Polițiștii au dat amenzi și au reținut permise de conducere

30 apr. 2023
215 Afișari
Mai mulți șoferi din București au fost prinși conducând sub influența alcoolului și a substanțelor interzise. Polițiștii au dat amenzi și au reținut permise de conducere
Mai mulți șoferi din București au fost prinși conducând sub influența alcoolului și a substanțelor interzise. Polițiștii au dat amenzi și au reținut permise de conducere. Sursa foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Poliția Capitalei a prins mai mulți șoferi conducând sub influența alcoolului și a substanțelor interzise pe drumurile publice din București.

Mai mulți tineri au fost depistați pozitiv la DrugTest

Polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat, în nopțile de vineri spre sâmbătă (28-29 aprilie) și de sâmbătă spre duminică (29-30 aprilie), în mai multe zone intens circulate ale Capitalei. Scopul acestor acțiuni a fost prevenirea accidentelor de circulație cauzate de consumul de droguri și alcool.

Conform Adevărul, un tânăr de 24 de ani a fost prins în timp ce conducea pe o stradă din Sectorul 6 al Capitalei, sub influența unor substanțe psihoactive. După ce rezultatul aparatului DrugTest a ieșit pozitiv, tânărul a fost condus la sediul Institutului Național de Medicină Legală – INML, în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză s-a deschis un dosar penal în cadrul căreia se efectuează cercetări IN REM, pentru săvârșirea infracțiunii incriminate de art. 336 alin.2 din Codul Penal, potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere București.

Un alt tânăr, în vârstă de 27 de ani, a fost tras pe dreapta de către oamenii legii. De data aceasta, în Sectorul 1 al Capitalei. Tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Și în acest caz a fost deschis un dosar penal.

Printre substanțele interzise cu care șoferii au fost depistați „pozitiv” la DrugTest se numără:

  • cocaina
  • benzodiazepina
  • amfetamina

Câte sancțiuni au aplicat polițiștii

Potrivit Adevărul, în urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale și au constatat 12 infracțiuni. Infracțiunile constatate sunt următoarele:

  • 6 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive;
  • 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului;
  • 1 pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere;
  • 1 pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat;
  • 1 pentru deținere de droguri.

În plus, au fost reținute și 33 permise de conducere, astfel:

  • 10 pentru infracțiunile la regimul circulației pe drumurile publice;
  • 14 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului;
  • 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);
  • 1 pentru depășirea vitezei legale;
  • 1 pentru nerespectarea semnalelor polițistului rutier.

De asemenea, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constate.

Brigada Rutieră organizează în permanență astfel de acțiuni, cu scopul de a reduce numărul de accidente rutiere cauzate de consumul de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive din municipiul București.

Te-ar putea interesa și:

Cookies