Mai mulţi poliţişti ai Brigăzii Rutiere, pe străzile Capitalei, cu ocazia conferinţei INTERPOL

de:
20 mai 2015
0 Afișari
Mai mulţi poliţişti ai Brigăzii Rutiere, pe străzile Capitalei, cu ocazia conferinţei INTERPOL

Echipajele Brigăzii Rutiere a Capitalei sunt prezente în număr mare în majoritatea intersecţiilor din oraş, în special în zonele centrale. Numărul mare de echipaje pe străzi este motivat atât de organizarea conferinţei regionale europene INTERPOL de la Bucureşti, dar şi de faptul că în zona Podului Izvor s-a restricţionat traficul rutier din cauza surpării pământului în urma prăbuşirii canalului colector de sub carosabil.

Cea de-a 43 Conferință Regională Europeană a INTERPOL, la Bucureşti

Oficialii la înalt nivel ai agențiilor de aplicare a legii din întreaga Europă s-au reunit la București la cea de-a 43 Conferință Regională Europeană a INTERPOL pentru a spori capacitatea de reacție regională față de cele mai presante amenințări la adresa securității mondiale.

Conferința, care se desfășoară pe parcursul a 3 zile, se va concentra asupra dezvoltării strategiilor regionale pentru abordarea provocărilor de securitate, cum este cea a criminalității organizate transfrontaliere care profită de frontierele fizice ușor de trecut și de lipsa frontierelor în spațiul cibernetic, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat de presă.

150 de participanți din 52 de state și din 13 organizații internaționale vor discuta o varietate de aspecte care afectează regiunea europeană, respectiv securitatea frontierelor, traficul de ființe umane, criminalitatea cibernetică, terorismul și criminalitatea financiară.

,,În peste o sută de ani de cooperare poliţienească internaţională, lumea s-a schimbat spectaculos, însă a rămas constantă nevoia de a împărtăşi experienţe şi de a discuta diferite modalităţi de abordare a criminalităţii”, a declarat șeful Poliției Române chestor general de poliție Petre Tobă, cu ocazia celei de-a 43 Conferință Regională Europeană a INTERPOL de la Bucureşti.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, a declarat că, în calitate de țară fondatoare a INTERPOL, România se străduiește să utilizeze din plin instrumentele de lucru la nivel mondial ale organizatiei, serviciile și rețeaua agențiilor de aplicare a legii, pentru a spori nivelul de securitate în toată Europa.

„Cu cei 190 de membri, INTERPOL s-a dezvoltat și a devenit un aliat valoros în lupta împotriva criminalității organizate internaționale. Reușita acestei lupte va depinde de cooperarea operațională dintre toate statele membre ” a spus viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea.

Secretarul General al INTERPOL, Jürgen Stock, a declarat că evenimentele mondiale recente, începând cu atacurile din Paris, din luna ianuarie și continuând cu alte atacuri din lumea întreagă, au afectat securitatea și a subliniat necesitatea ca guvernele din întreaga lume să susțină aplicarea legii atât în interiorul frontierelor, cât și la nivel internațional.

„Pentru consolidarea reacțiilor la noul nivel de amenințare, guvernele din întreaga lume au reconfigurat arhitectura mondială a securității. INTERPOL a fost recunoscut ca o parte importantă a acestei arhitecturi „, a spus seful INTERPOL.

Terorismul ocupă un loc important pe agenda securității mondiale curente, iar rolul esențial al INTERPOL în sprijinirea eforturilor statelor membre de a limita finanțarea teroristă și de a preveni deplasarea luptătorilor străini în zonele de conflict a fost recunoscut de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

Secretarul General Stock a încurajat țările să intensifice diseminarea informațiilor prin intermediul bazelor de date operative ale INTERPOL, organizația internațională fiind cea care va ajuta statele în securizarea frontierelor față de diferitele tipuri de amenințări.

„Fie că este vorba despre criminalitatea organizată, cum este facilitarea imigrației ilegale transfrontaliere, despre infracțiuni cibernetice sau despre amenințarea dată de luptători teroriști străini, importanța schimbului internațional de informații trece de granițele fiecărui stat. Toate instrumentele internaționale, resursele, procedurile și mecanismele de reacție nu pot fi eficiente dacă informațiile necesare nu sunt disponibile din fază incipientă „- a declarat el.

Noul Complex Global pentru Inovație al INTERPOL / Interpol Global Complex for Innovation (IGCI) contribuie la eforturile internaționale în combaterea criminalității cibernetice, iar studii recente ale specialiștilor în combaterea criminalității informatice din cadrul IGCI au identificat amenințari ale nucleului valutelor virtuale, acestea putând fi infectate cu informații de tip malware (care distrug sistemul) sau ilegale, inclusiv imagini cu abuzuri comise asupra copiilor.

Oficialii de la această conferință vor urmări să adopte un set de măsuri pentru facilitarea cooperării tranfrontaliere europene, să consolideze colaborarea inter-regională pentru a destructura rețelele luptătorilor teroriști străini și să promoveze utilizarea pe scară largă a instrumentelor și serviciilor IGCI de abordare a tuturor formelor de criminalitate cibernetică.

Trafic blocat, în zona Podului Izvor. Care sunt rutele ocolitoare

Totodată, echipajele de la Brigada Rutieră sunt prezente în număr mare şi pe Splaiul Independenţei, unde traficul este blocat pe Podul Izvor. Poliția Rutieră a deviat circulația, după ce şoseaua s-a surpat din cauza unei defecțiuni. Solul a fost erodat din cauza unei conducte de canalizare care s-a spart.

Apa Nova estimează că lucrările vor fi încheiate la sfârşitul săptămânii. Puteţi vedea cum arata zona miercuri dimineaţă, după demararea lucrărilor, AICI.

Poliția Rutieră a trimis miercuri dimineață un comunicat prin care anunță că, din cauza surpării părţii carosabile din zona Pod Izvor, traficul rutier pe Splaiul Independenţei, sensul către Pod Operă, se desfăşoară deviat prin str. Elie Radu – bd. M. Kogălniceanu – Piaţa Operei sau str. Vasile Pârvan.

Poliția solicită conducătorilor auto să evite, pe cât posibil, deplasarea în zona sus amintită, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri, semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonă şi să folosească rutele ocolitoare:

– Splaiul Independenţei – pod Naţiunile Unite – bd. Naţiunile Unite – str. Haşdeu – Splaiul Independenţei;

– Piaţa Unirii – Piaţa Universităţii – bd. Regina Elisabeta – bd. M. Kogălniceanu – Piaţa Operei.

Cookies