ARHIVA B365

Mai mulţi membri ai clanurilor Caran, Duduianu și Rino, trimişi în judecată pentru cămătărie

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Constantin Răducan, zis „Costel al lui Caran”, Gheorghe Stan, zis „Bulgaru”, Nicolae Duduianu zis „Caleea”, Emil Răducan, zis „Emil al lui Caran”, Nicolae Constantin zis „Aramis”, Valentin Duduianu, zis „Beadim”, Daniel Duduianu, zis „Edison”, Marius Gheorghe, zis „Marius al lui Rinu”, Aurel Răducan, zis „Aurel al lui Caran”, Traian Simion, zis „Udi”, Sofian Văduva, zis „Denom” şi Elena , zisă „Vipera”, membri ai grupărilor CARAN, DUDUIANU şi RINU, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de cămătărie, spălare a banilor, şantaj, tâlhărie şi deţinere a unei arme neletale supuse autorizării, fără drept.

În perioada 2012 – 2013 inculpaţii au acordat împrumuturi băneşti la care au perceput dobânzi practicanţilor de jocuri de noroc din mai multe cazinouri situate în incinta hotelurilor de lux din Bucureşti, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.

Dacă debitorii nu dădeau înapoi suma împrumutată și dobânda la timp, inculpații începeau să îi preseze pe aceștia prin amenințări cu acte de violență și chiar violențe. În unele situaţii inculpaţii şi-au urmărit victimele în locurile pe care acestea le frecventau, în încercarea de a-şi recupera sumele împrumutate, scrie România Liberă

Actele de violenţă sau de ameninţare au fost săvârşite nu numai pentru recuperarea unor datorii, ci şi pentru obţinerea în mod injust a altor foloase, inculpaţii impunând persoanelor vătămate datorii fictive şi cerându-le să le remită lor sau unor terţe persoane diverse sume de bani sau alte avantaje.

Unii dintre inculpaţii au câştigat sume impresionante din săvârşirea infracţiunii de cămătărie, sume care le permiteau să îşi asigure un stil de viaţă luxos, aceştia circulând cu autoturisme scumpe şi investind sume importante în proprietăţi imobiliare.

„În unele situaţii a fost disimulată restituirea banilor daţi cu camătă prin încheierea pe numele altor persoane a unor contracte de vânzare-cumpărare privind imobile, în fapt bunul fiind transmis de către cel cămătărit în contul datoriilor acumulate faţă de inculpaţi. S-a mai reţinut, totodată, că unii dintre inculpaţi fără drept arme la adresele de domiciliu.

În cursul urmăririi penale a fost dispusă luarea măsurilor asigurătorii (sechestru şi poprire) asupra mai multor bunuri imobile şi mobile. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti”, scrie comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button