ȘTIRI

Mai mulți membri ai clanului Duduianu, reţinuți pentru furturi din tiruri şi autoturisme

Anchetatorii au reţinut zece bărbaţi pentru constituire de grup organizat în vederea comiterii de infracţiuni, furt calificat, tâlhărie calificată şi dare de mită, mai arată sursa citată. Suspecţii vor fi duşi, marţi, în faţa magistraţilor cu propuneri legale corespunzătoare, scrie Mediafax. 

Poliţiştii din Ilfov şi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat, luni dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Argeş şi Prahova, fiind vizaţi zece bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani care, în perioada septembrie- decembrie, ar fi comis mai multe furturi de bunuri, transportate cu autotrenuri, pe rutele naţionale, prin ruperea sigiliilor şi tăierea prelatei vehiculului, precum şi furturi din autoturisme, prin metoda înţepării anvelopei.

Potrivit unor surse din Poliţie, în cauză au fost vizaţi inclusiv membri ai clanului Duduianu, grupare de interlopi din sectorul 2 suspectată de cămătărie, şantaj, proxenetism şi trafic de droguri.

„În urma percheziţiilor au fost găsite sume de bani şi obiecte de valoare, posibil provenite din săvârşirea de infracţiuni”, se precizează în comunicatul IPJ Ilfov.

Conform sursei citate, în cazul furturilor din autotrenuri, cei în cauză sunt bănuiţi că ar fi încadrat, în trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar în mers, una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului în autotren şi ar fi sustras bunuri.

În ceea ce priveşte furturile din autoturisme, aceştia ar fi înţepat anvelopele maşinilor, profitând de încetinirea acestora, în trafic, iar când şoferul oprea pentru remedierea avariei, ar fi sustras genţi şi alte bunuri de valoare aflate la vedere.

În anumite cazuri, pentru a-şi asigura scăparea şi păstrarea bunurilor sustrase, ar fi folosit acte de violenţă asupra victimelor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button