Mai mulți locuitori ai Sectorului 5 stau fără curent de trei zile. Reacția ENEL UPDATE

01 aug. 2021
541 Afișari
Mai mulți locuitori ai Sectorului 5 stau fără curent de trei zile. Reacția ENEL UPDATE
Mai mulți locuitori ai Sectorului 5 stau fără curent de trei zile

Situație disperată pentru mai multe familii de bucureșteni. Mai mulți locuitori ai Sectorului 5 stau fără curent de trei zile în plin cod de caniculă în Capitală.

UPDATE. Reacția ENEL după incident

„Un număr de cinci echipe ale E-Distribuție Muntenia au intervenit și au restabilit alimentarea cu energie electrică pentru clienții din zona Piața Rahova, sectorul 5 al Capitalei, în urma temperaturilor foarte ridicate care au afectat funcționarea instalațiilor companiei. Avariile apărute vineri, 30.07.2021, și sâmbătă, 31.07.2021, au fost remediate în maximum 3 ore de la momentul apariției acestora. Regretăm disconfortul creat consumatorilor și îi asigurăm că depunem toate eforturile pentru evitarea întreruperilor în alimentarea cu energie electrică, inclusiv prin suplimentarea echipelor din teren, pentru a interveni în cel mai scurt timp posibil în cazul unor eventuale avarii în rețeaua de distribuție a energiei electrice, pe fondul condițiilor meteorologice extreme.”, a transmis E-Distribuție Muntenia într-o reacție remisă pentru b365.ro.

Știre inițială

Mai mulți locuitori ai Sectorului 5 stau fără curent de trei zile. Astfel, pe lângă canicula care nu ne dă pace în București de atâtea zile, oamenii au acum și această problemă.

Conform acestora, citați de Antena3, mâncarea s-a stricat în frigidere, iar în apartamente nu se poate respira, în lipsa aerului condiţionat.

Viceprimarul sectorului le-a promis oamenilor că va face toate demersurile pentru a îi ajuta, iar firma de electricitate a anunţat că va suplimenta numărul echipelor de intervenţie pentru a rezolva cât mai repede această problemă.

Conform sursei citate, locuitorii mai multor blocuri din Sectorul 5 se plâng că nu au curent electric, deşi au facturile plătite la zi. Aceştia au sunat în mod repetat la distribuitorul de energie, însă fără niciun rezultat.

„E-distribuţie Muntenia suplimentează numărul echipelor de intervenţie, în urma creşterii consumului de energie electrică şi a averisementelor meteo de caniculă”, se arată într-un mesaj al ENEL.

În tot acest timp, pamenii aşteptă soluţiile afară, în stradă, pentru că, spun ei, în casă nu pot sta oricum, căldura fiind sufocantă.

E-Distribuţie Muntenia a transmis lista completă pentru următoarea săptămână cu străzile unde se va lua curentul în București, Ilfov și Giurgiu. Compania mai anunță că a încercat să limiteze numărul intervențiilor în această perioadă.

Unde se ia curentul în săptămâna 2 – 6 august 2021

Luna trecută, o pană majoră de curent a afectat zona Diham, din sectorul 2 al Capitalei. Pana de curent a venit după ce, de-a lungul zilei, mai mulți bucureșteni din Sectorul 2, zona Barbu Văcărescu, ne-au scris că furnizarea energiei electrice este fluctuantă.

În tot acest timp, reamintim și că nici curentul nu se mai fură ca pe vremuri. Mai multe hoteluri și restaurante din București și Constanța sunt acuzate că se bucurau de energie gratis sau cel puțin de o reducere a facturilor la energie electrică cu ajutorul unor sisteme informatice care păcăleau pur și simplu contoarul. Toată nebunia s-a lăsat cu zeci de percheziții în cele două orașe.

Cookies