Mai mulți elevi care au ieșit pozitivi la testele de salivă, negativi la testele PCR. Ce declară ministrul Sănătății | UPDATE

08 dec. 2021
208 Afișari
Mai mulți elevi care au ieșit pozitivi la testele de salivă, negativi la testele PCR. Ce declară ministrul Sănătății | UPDATE
Mai mulți elevi care au ieșit pozitivi la testele de salivă, negativi la testele PCR

Mai mulți copii din România care au ieșit pozitivi la testele de salivă, au ieșit negativ la testele PCR, spune digi24. Dacă rezultatul unui test PCR este negativ, aceștia se pot întoarce la școală.

Mai mulți elevi care au ieșit pozitivi la testele de salivă, negativi la testele PCR. Anunț de ultim moment făcut miercuri, 8 decembrie 2021.

UPDATE. Toate rezultatele testelor de salivă pozitive din București au ieșit negative la testele PCR.

UPDATE, declarația făcută de Alexandru Rafila, după ce cel puțin 22 de teste de salivă pozitive, din cele 86, au fost infirmate în urma testelor PCR.

Ministrul Sănătății a declarat că este surprins de această rată mare a testelor fals pozitive. Rafila consideră că încă există probleme în a lucra și a interpreta aceste teste de salivă. Intervalul de citire al testului este între 15 și 30 de minute, iar dacă se depășește acest timp și apare linia pentru rezultatul pozitiv, înseamnă că testul nu este pozitiv în mod real.

Mai mulți elevi care au ieșit pozitivi la testele de salivă, negativi la testele PCR

Se pare că testele de salivă nu sunt atât de precise pe cât ne doream cu toții. Mai mulți copii din România au ieșit pozitivi la virusul SARS-COV-2 în urma testelor de salivă, dar în urma testării PCR s-a dovedit că rezultatele erau negative, potrivit Digi24.

Un părinte a declarat pentru sursa citată că elevul a ieșit pozitiv la testul de salivă, iar ulterior a decis să fie făcut și un test PCR pentru un rezultat sigur. S-a dovedit că testul PCR a ieșit negativ.

Părinții și profesorii din țară se așteaptă ca numărul erorilor în urma testelor de salivă să crească.

Luni, 6 decembrie 2021, s-au raportat 86 de teste pozitive în urma testelor de salivă, potrivit datelor oficiale transmise de Ministerul Educației.

Amintim că, elevii din țară primesc teste de salivă pentru a fi testați de două ori pe săptămână, în zilele de luni și joi. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că s-au cumpărat teste și pentru profesori, învățători, dar și pentru personalul nedidactic din școli. Așadar, exact ca elevii, și aceștia ar trebui să se testeze.

Te-ar mai putea interesa și:

În unele școli, copiii se pot testa în clasă, dar cele mai multe unități de învățământ au decis ca testarea să fie făcută acasă, iar adultul care supraveghează întreaga procedură trebuie să se asigure că testul este folosit așa cum trebuie. Testarea elevilor se bazează pe buna-credință a părinților.

Revenim cu informații

Tags:
Cookies