ÎN BUCUREȘTI

Mai mulți controlori pe rutele STB. Schimbările se aplică de la 1 septembrie. Doar 10% dintre călători își plătesc biletul

Schimbări de la 1 septembrie. Mai mulți controlori pe toate rutele STB din București și din Ilfov, potrivit anunțului făcut de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

Schimbări de la 1 septembrie. Mai mulți controlori pe rutele STB, potrivit informațiilor oficiale transmise de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI).

Mai mulți controlori pe rutele STB. Schimbările se aplică de la 1 septembrie.

Astfel, începând cu data de 1 septembrie 2021, vor exista mai mulți controlori de bilete și abonamente în mijloacele de transport în comun. Decizia a fost luată după ce, în urma unei analize, s-a constatat că doar 10% dintre călători plătesc titlurile de călătorie.

Recomandăm și: Autobuzele liniei 381 vor opri de două ori la Piața Romană. Cum se modifică traseul acestora, potrivit STB

Numărul persoanelor care-și plătesc biletele sau abonamentele a scăzut constant în ultimii doi ani.

În prezent, capacitatea de transport oferită de cei patru operatori, zilnic, este de 2,172 milioane de călători. Însă, doar circa 210.500 de călători își plătesc biletele sau abonamentele.

Multe persoane ce aleg transportul în comun din București și Ilfov au observat că există călători care nu dau banii pe biletele valabile, iar prin intermediul unui comportament agresiv față de controlori, reușesc să scape de sancțiuni.

Pentru a evita conflictele de acest tip, TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov) a obținut sprijinul autorităților locale. Astfel, vor fi prezenți și reprezentanți ai poliției în cadrul echipelor de control.

Suprataxa a fost mărită

Pentru suprataxă, călătorii vor plăti 80 de lei (atât costă un abonament lunar pe toate liniile). Persoanele care acceptă să plătească, vor putea folosi cardul de suprataxă pe tot parcursul zilei respective.

Recomandăm și: Mai știți cele 100 de tramvaie noi pentru București? Nu a venit nici măcar unul și Astra Vagoane cere deja mai mulți bani pe ele. Legături neștiute între șeful STB și omul de afaceri Valer Blidar

Nu doar suprataxa a fost mărită, ci și amenda pentru cei care nu vor să plătească suprataxa. Călătorii frauduloși care nu plătesc suprataxa, vor plăti amendă între 300 și 500 de lei, după încheierea procesului verbal.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button