Mai mulți bucureșteni și ONG-uri s-au plâns de a treia ediție a proiectului „Străzi deschise”. Niculușcă: „Orașul viu este foarte fragil”

24 mai 2022
1714 Afișari
Mai mulți bucureșteni și ONG-uri s-au plâns de a treia ediție a proiectului „Străzi deschise”. Niculușcă: „Orașul viu este foarte fragil”
Mai mulți bucureșteni și ONG-uri s-au plâns de a treia ediție a proiectului „Străzi deschise”. Niculușcă: „Orașul viu este foarte fragil”. Sursa foto: Facebook/ Edmond Niculușcă

Al treilea weekend al proiectului „Străzi deschise – București” s-a transformat într-un festival gălăgios pe Calea Victoriei. Locuitorii din zonă s-au plâns de hărmălaie, dar și de gunoaiele lăsate în urmă. Inițiatorul proiectului, Edmond Niculușcă, este de părere că bucureștenii au nevoie de „spațiu public și de creșterea calității vieții urbane, nu de spectacole în zonele rezidențiale”.

Hărmălaie la „Străzi deschise – București”, în al treilea weekend

Atmosfera de pe Calea Victoriei se dorea să fie una liniștită (sau cel puțin așa promitea Primăria Capitalei), cu plimbări și activități realizate în aer liber. În weekendul 21-22 mai, în cadrul celei de-a treia ediție din 2022 a proiectului „Străzi deschise – București”, atmosfera a fost complet diferită: hărmălaie, mult zgomot, aglomerație cât cuprinde și gunoi lăsat în urmă, relatează alephnews.ro.

A fost o „luptă” aprigă între terasele de pe Calea Victoriei și scenele care au fost amenajate în stradă. Colac peste pupăză, au apărut și taxi-urile fantomă.

Edmond Niculușcă, inițiatorul proiectului, a făcut un apel public și îi roagă pe rezidenții din Calea Victoriei – care au fost deranjați de zgomot sau de alte lucruri în cadrul „Străzi deschise” să transmită sesizările în mod oficial pe mail, la adresele [email protected] și [email protected].

Niculușcă: „Orașul viu este foarte fragil”

De asemenea, Edmond Niculușcă anunță că organizațiile ARCEN și BAZA „vor să carteze zonele unde proiectul “Străzi Deschise” devine invaziv pentru viața locuitorilor din centrul Bucureștiului”.

„Considerăm o denaturare gravă transformarea pietonizării temporare a străzilor în festival stradal. Sunt lucruri diferite, iar Bucureștiul și locuitorii lui au nevoie de spațiu public și de creșterea calității vieții urbane, nu de spectacole în zonele rezidențiale”, declară inițiatorul proiectului pe pagina de Facebook.

Niculușcă îi transmite Primăriei Capitalei să ia „act de Recomandările Studiului “Străzi Deschise”, altfel există riscul ca ideea de pietonizare să fie compromisă: stradă pietonală = zgomot”.

„Să facem un oraș viu înseamnă să fim conștienți de amplificarea luptei pentru interesele noastre urbane comune: calitatea vieții pentru toți, apa, aerul, umbra, spațiul, timpul și liniștea.
Orașul viu este foarte fragil și trebuie să se adapteze constant la mutațiile care apar în lumea noastră plină de crize.”, explică Edmond Niculușcă, inițiatorul proiectului „Străzi deschise”.

Cookies