Mai mulți brazi adunați în Sectorul 2 au zgâriat câteva mașini în drumul spre bază

17 ian. 2023
321 afișări
Mai mulți brazi adunați în Sectorul 2 au zgâriat câteva mașini în drumul spre bază
Mai mulți brazi adunați în Sectorul 2 au zgâriat câteva mașini în drumul spre bază | Sursa foto: Facebook/ Marius Iana

Un șofer din București a observat, în trafic, o mașină în care se aflau mai mulți brazi adunați din Sectorul 2. Până aici nu e nimic în neregulă, doar că, brazii atârnau în afara autovehiculului și câteva mașini au fost zgâriate în drumul spre bază.

Șoferul a făcut chiar și o postare pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, unde a dat detalii despre întâmplare și a atașat o poză cu mașinile zgâriate.

Imaginile au fost surprinse la intersecția Ghica Tei cu Județului.

„Câte mașini credeți că au fost zgâriate până a ajuns cu brazii la bază?”, a întrebat șoferul care a postat imaginile.

Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov/ Marius Iana
Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov/ Marius Iana

Postarea s-a răspândit, ulterior, și pe alte grupuri de Facebook, stârnind câteva reacții din partea oamenilor. Mai apoi, comentariile au fost dezactivate deoarece începuseră să devină jignitoare, atât la adresa primăriei, cât și la adresa celui care a postat pe Facebook.

Câteva dintre comentarii: 

  • „Depinde de unghi, de cat de uscat e bradul, si de viteza – ai sanse sa scapi de „competenta” Supercom.”
  • „Nu trebuiau puși sa depășească carosabilul mașini cine e vinovat sa plateasca.”

Primăria Sectorului 2 a adunat brazii rămași după Crăciun

Primarul Sectorului 2 a anunțat la începutul lunii ianuarie că brazii din casele bucureștenilor vor fi colectați de operatorul de salubrizare, pentru a nu mai fi aruncați în grădinile blocurilor sau pe trotuare.

Peste 25.000 de brazi au fost adunați din Sectorul 2 în primul weekend de colectare, aceștia urmând să fie transformați în compost și utilizat în spațiile verzi din București.

Radu Mihaiu i-a rugat pe bucureșteni să își scoată brazii rămași după sărbătorile de iarnă din casă și să îi depoziteze la ghenele blocurilor pentru a putea fi adunați.

„Acțiunea de colectare a brazilor de Crăciun începută în acest weekend dă rezultate: nu mai vedem brazi aruncați de la balcon în grădinile blocurilor sau abandonați oriunde pe stradă. Nu înseamnă că n-au fost, înseamnă că am făcut eforturi ca operatorul de salubrizare să îi strângă separat.” , a declarat primarul Radu Mihaiu.

Brazii care înainte deranjau locatarii blocurilor, acum deranjează șoferii

Unii dintre acești brazi, chiar dacă nu au mai fost aruncați în grădinile blocurilor, au făcut pagube în trafic.

Inițiativa primarului Radu Mihaiu de a colecta și folosi brazii în scop ecologic a avut un început bun, însă cetățenii tot au avut motive să se înfurie, având în vedere ca nu s-au luat în considerare toate detaliile acestei operațiuni.

Nu se știe exact numărul de mașini „avariate”.

Cookies