„Mai multe tramvaie și troleibuze noi pe străzile din București, în weekend” Solicitarea făcută de Mobilitate.eu către STB și TPBI. Vara, călătorii fac saună în transportul public

13 iun. 2024
3730 afișări
„Mai multe tramvaie și troleibuze noi pe străzile din București, în weekend” Solicitarea făcută de Mobilitate.eu către STB și TPBI. Vara, călătorii fac saună în transportul public
„Mai multe tramvaie și troleibuze noi pe străzile din București, în weekend” Solicitarea făcută de Mobilitate.eu către STB și TPBI. Vara, călătorii fac saună în transportul public | Sursa foto: TPBI - Facebook

Mobilitate.eu solicită Societății de Transport București și TPBI organizarea parcului de vehicule cu aer condiționat și podea coborâtă pentru a servi în mod eficient călătorii, mai ales în weekenduri, având în vedere căldura insuportabilă din timpul verii.

Solicitare către STB și TPBI pentru organizarea eficientă a parcului de vehicule

În flota STB SA au ajuns, în ultimul an, loturi mari de vehicule noi, livrarea celor 100 de tramvaie Astra Imperio aflându-se pe final, estimându-se că ultimele vehicule vor ajunge în București în iulie 2024. Totodată, 97/100 troleibuze noi Solaris cumpărate de PMB au ajuns în Capitală, urmând ca livrarea lor completă să se facă în iulie.

Mobilitate.eu acuză STB SA și TPBI că nu au reușit până acum să organizeze cum ar fi trebuit parcul circulant, în special în zilele de weekend și având în vedere temperaturile caniculare care se vor înregistra în următoarele 3 luni. Totodată, utilizarea eficientă a noilor vehicule ar aduce beneficii și pentru șoferii acestora.

Astfel, în urma unei analize a traseelor și parcului circulant al STB SA, mobilitate.eu propune și solicită reorganizarea parcului circulant pentru utilizarea eficientă a vehiculelor au aer condiționat, dar și cu podea coborâtă și parțial coborâtă, acestea fiind trimise pe traseu mai ales în weekenduri, având în vedere vremea caniculară din București.

Solicitarea către autorități vine în special pentru utilizarea eficientă a celor 100 de troleibuze Solaris si 100 de tramvaie Astra Imperio pentru a oferi condiții civilizate pentru călători, dar și pentru șoferi, pe toate traseele pe unde aceste tipuri de vehicule pot circula. Este vorba de vehicule noi, în garanție, pentru care nu ar exista motive justificabile pentru a fi ținute în depouri, în timp ce oamenilor li se pun la dispoziție vehicule vechi și fără climatizare.

Pe rețelele de socializare, mulți oameni s-au plâns de faptul că în multe dintre mijloacele de transport public nu există aer condiționat.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies