ESENTIAL

Mai multe străzi şi parcări de reşedinţă din Sectorul 2, REABILITATE integral de Primărie

„În ultimii zece ani, numărul autovehiculelor care circulă sau tranzitează Capitala a crescut cu peste 25%, din care 96% sunt autoturisme, o tendinţă care văd că se menţine şi în următorii ani. Acest fapt impune cu autoritate necesitatea modernizării şi întreţinerii căilor de comunicaţie rutieră”, a explicat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader. 

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de Consiliul Local Sector 2, pe LISTA OBIECTIVELOR DE INVESTIŢII care vor intra în modernizare se află:

– str. Arhiereu Calist

– Aleea Cenuşăresei

– str. Prof. Ion Maiorescu

– Intr. Gen. Grigore Ipătescu

 – str. Gellu Naum

– str. Soldat Savu Marin

– str. Lăicerului

– str. Biserica Mărcuţa

– str. Siliştea

– str. Răuşeni

– str. Lanternei

– str. Păsărani

– parcare str. Iancului nr.5 şi str. Sachelarie Visarion. Valoarea totală a investiţiei este în sumă de aprox. 18,6 milioane lei cu TVA. 

Tot în categoria arterelor care vor fi reabilitate integral de administraţia locală se află şi:

– str. Tony Bulandra

– str. Aura Buzescu

– str. Lăicerului

– parcare str. Pâncota şi str. Maior Vasile Băncilă. Valoarea totală a investiţiei se ridică la circa 8,11 milioane lei cu TVA, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de Consiliul Local Sector 2. 

„Crearea unei infrastructuri rutiere sigure este condiţie fundamentală pentru eficientizarea şi fluidizarea traficului pietonal şi auto. Efectele acestei abordări se regăsesc în influenţa asupra mediului înconjurător şi reducerea poluării generate de activităţile de transport. De asemenea, prin investiţiile propuse, respectiv prin reabilitarea străzilor şi crearea de locuri de parcare suplimentare, rezultă decongestionarea şi fluidizarea traficului, cerinţă ce este impusă de Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră 2013-2020 aprobată de Guvernul României”, a motivat primarul Sectorului 2. 

Potrivit edilului, lucrările de reabilitare a sistemului rutier urmează să fie realizate etapizat, şi finalizate până la mijlocul anului 2020. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button