Mai multe străzi din Sectorul 2 vor fi reabilitate, promite Radu Mihaiu. „În zona centrală e o reală aventură să te plimbi”

04 nov. 2022
428 Afișari
Mai multe străzi din Sectorul 2 vor fi reabilitate, promite Radu Mihaiu. „În zona centrală e o reală aventură să te plimbi”
Mai multe străzi din Sectorul 2 vor fi reabilitate, promite Radu Mihaiu. „În zona centrală e o reală aventură să te plimbi” / Sursă foto: Radu Mihaiu-Facebook

Primarul Radu Mihaiu a anunțat că mai multe străzi aflate în zona centrală din Sectorul 2 vor fi reabilitate. Anul acesta, administrația publică urmează să se ocupe de 7 străzi.

Mai multe străzi din Sectorul 2 vor fi reabilitate

Aceste lucrări fac parte dintr-un plan mai larg de schimbare la față a centrului, după cum a anunțat Radu Mihaiu.

În zona centrală, unde străzile au fost gândite pentru alte timpuri, e o reală aventură să te plimbi.

Trotuare sufocate de mașini. Vizibilitate redusă pe la colțuri. Nu poți să admiri orașul din jur pentru că ești prea ocupat să te asiguri că nu te izbește ceva, declară edilul Sectorului 2.

Cele 7 străzi ce vor fi reabilitate anul acesta sunt doar începutul. În paralel cu aceste lucrări, administrația publică lucrează la documentația necesară pentru alte 33 de străzi din Sectorul 2.

De asemenea, edilul Sectorului 2 a anunțat că în acest proiect se dorește și refacerea unor piațete. Iată care sunt obiectivele pe care administrația le are în vedere în pregătirea proiectului:

  • Siguranța,
  • Refacerea aliniamentului verde,
  • Sistematizarea fluxurilor de trafic.

Strada Ardeleni devine cu sens unic

Un exemplu al modificărilor ce vor fi făcute în Sectorul 2 este strada Ardeleni, stradă ce se află în șantier la acest moment.

Strada era una pe care se circula greu și unde exista un risc crescut de accident rutiere. Pentru a remedia aceste probleme, s-a decis că strada sa devină cu sens unic. Iată ce alte modificări vor fi făcute:

  • Fiecare intersecție va fi supraînălțată astfel încât șoferii să reducă viteza în zonele de risc,
  • Trotuarele vor fi prevăzute cu stâlpișori,
  • Parcarea se va face doar la bordură,
  • Alveolele vor fi refăcute,
  • Vor fi plantați pomi.

Pe măsură ce rezolvăm debandada de pe străzile din București, vom începe să redescoperim orașul în care trăim. Cu un plan clar și suficiente investiții ne vom putea bucura de o capitală cu adevărat europeană, transmite primarul.

Lucrările de pe strada Ardeleni ar trebui să fie finalizate în două săptămâni. Astfel că, se va putea circula civilizat, atât cu mașina, cât și pe jos.

Cookies