Mai multe parcuri mici din București trec în administrarea primăriilor de sector. Unde vom avea o „foarte, foarte mică Deltă a Dunării” în Capitală

08 nov. 2021
359 Afișari
Mai multe parcuri mici din București trec în administrarea primăriilor de sector. Unde vom avea o
București, frumusețe, iubire - niște baliverne

Anunț important privind zonele verzi din București. Se pare că Nicușor Dan a decis ca parcurile mici din Capitală să treacă în administrarea primăriilor de sector. Astfel, la PMB mai rămân doar zonele verzi importante din Capitală, cum ar fi Parcul Văcărești sau marile parcuri ale orașului, Herăstrău, Cișmigiu, etc.

Nicuşor Dan, edilul Capitalei, a explicat duminică, într-o intervenție la Digi 24, că o multe parcuri mici din oraș vor fi trecute în administrarea primăriilor de sector, în timp ce cele mari vor rămâne la PMB ca și până acum. Mai mult, vorbind despre Parcul Văcăreşti, primarul spune că va fi un loc de atracţie important pentru orașul Bucureşti. Trebuie precizat că zona Văcărești are o importanță aparte pentru noul edil, fiind unul dintre primele sale proiecte pe când era doar ONG-ist.

Multe parcuri mari din București intră în renovări în perioada următoare

Primarul Capitalei a mai explicat ieri că parcurile mari vor intra într-un program de investiţii important pentru a fi aduse la zi, pornind de la reparații de alei, până la locuri de joacă și amenajare peisagistică.

„O parte din parcurile mici o să le dăm către sectoare, pe cele mari o să le păstrăm şi o să intre într-un program de investiţii pe tot ce înseamnă reparaţii de alei, tot ce înseamnă locuri de joacă şi în general amenajarea peisagistică”, a explicat Nicuşor Dan duminică.

Ce se întâmplă cu Parcul Natural Văcărești

De asemenea, primarul a mai fost a fost întrebat ce vrea să facă în Parcul Natural Văcăreşti, care recent a intrat tot în administrația Primăriei Capitalei, mai ales că renunță la multe parcuri mici. Recent, la finalul lunii octombrie, a fost înființată și Administraţia Parcul Naţional Văcăreşti, o structură cu 20 de posturi ce va transforma zona respectivă într-o foarte, foarte mică Deltă a Dunării, după cum spune Nicușor Dan.

„Dosarul de candidatură pentru Parcul Văcăreşti a fost admis de către Agenţia pentru Arii Protejate, chiar în şedinţa trecută de Consiliu General am înfiinţat o administraţie, că aşa spune legea, în momentul în care preiei administrarea unei arii naturale protejate trebuie să constitui o autoritate de sine stătătoare, am constituit această autoritate şi vom face din el un loc de atracţie pentru Bucureşti”, a mai spus primarul general.

Văcărești va fi o foarte foarte mică Deltă a Dunării

De asemenea, Nicuşor Dan a mai povestit și cum va arăta Parcul Văcărești. Se pare că se dorește ca această zonă să fie una de interes, însă fără să afecteze vegetația și fauna de acolo. Se pare că va folosi  bani din PNRR pentru această dezvoltare.

“Asta trebuie să o spună specialiştii. Ca să facem o paralelă o să fie o foarte, foarte mică Deltă a Dunării. Noi trebuie să afectăm cât mai puţin vegetaţia şi fauna care este acolo, pe de altă parte să facem din asta un punct de atracţie, adică să existe nişte locuri de unde bucureştenii să poată să urmărească această natură în mişcare. (…) Există o intenţie pe care am depus-o spre finanţare la PNRR, există o echipă de specialişti care se preocupă de ani de zile de chestiunea asta şi în momentul în care vom avea banii vom face şi studiul de fezabilitate şi apoi şi intervenţiile”, a conchis Nicușor Dan.

Cookies