Mai multe opere de artă furate din Belgia au fost găsite în București. Valoarea estimată a acestora este de 160.000 de euro

16 sept. 2021
98 Afișari
Mai multe opere de artă furate din Belgia au fost găsite în București. Valoarea estimată a acestora este de 160.000 de euro
Mai multe opere de artă furate din Belgia au fost găsite în București. Valoarea estimată a acestora este de 160.000 de euro. Sursa foto: Unsplash

Să vezi și să nu crezi. Un grup organizat a furat 59 de opere de artă din orașul belgian Anvers, cu o valoare estimată de 160.000 de euro. O sumă de-a dreptul amețitoare. Și mai uimitor este faptul că 46 dintre aceste sculpturi au fost descoperite chiar în București.

Scene uluitoare în Capitală, după ce au fost descoperite mai multe opere de artă furate în primăvara acestui an dintr-o boxă securizată din Anvers, Belgia. Miercuri, pe data de 15 septembrie, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare un mandat pentru o percheziție la domiciliu în București, în ancheta jafului din Belgia. Impresionant este faptul că acest lucru s-a petrecut după ce autoritățile din Regatul Belgiei au emis un ordin european de anchetă, potrivit Gândul.

Opere de artă de sute de mii de euro, furate în Belgia, găsite în București

Prejudiciul total realizat de hoți în luna martie a acestui an este de 160.000 de euro, aceasta fiind valoarea estimată a operelor de artă furate. Acestea au fost sustrase de mai multe persoane necunoscute dintr-o boxă aflată într-un depozit securizat din Anvers. Autoritățile au găsit în urma perchezițiilor efectuate în Capitală nu mai puțin de 46 de tablouri din cele 59 ce au fost sustrase potrivit reclamantului.

Ancheta va fi preluată de autoritățile judiciare din Regatul Belgiei, De asemenea, la procedurile de astăzi au luat parte și mai mulți polițiști belgieni dar și un judecător de instrucție.

Ce a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a supravegheat procedurile Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și a emis un comunicat de presă prin care a prezentat stadiul în care se află, în acest moment, ancheta.

„În realizarea atribuţiilor conferite de Legea nr. 302/2004 rep., privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a fost înregistrată lucrarea nr. 2836/11-5/2021 având ca obiect ordinul european de anchetă emis la data de 31.08.2021 de către un judecător de instrucție din Anvers – Regatul Belgiei.

În fapt, autorităţile judiciare belgiene efectuează cercetări cu privire la sustragerea de către persoane necunoscute la data de 02.03.2021 dintr-o boxă aflată într-un depozit securizat din Anvers a unui număr de 59 de opere de artă – tablouri şi sculpturi, apreciate la o valoare de aproximativ de 160.000 euro.

Astfel, pentru aducerea la îndeplinire a măsurilor indicate în ordinul european de anchetă, la data de 15.09.2021 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a desfăşurat activități, respectiv o percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate un număr de 46 dintre tablourile sustrase, ce urmează a fi predate autorităților judiciare belgiene.

La activități au participat, alături de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, un judecător de instrucţie şi doi inspectori de poliţie de la Departamentul de Poliţie Anvers — Regatul Belgiei, care continuă ancheta în această cauză.”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București în cazul acestor opere de artă furate.

Cookies