ARHIVA B365

MAGAZINE DE CARNE din HALA OBOR, închise de inspectorii ANSVSA. Au fost ridicate tone de mâncare

Tone de brânzeturi şi carne au fost confiscate, marţi, de poliţiştii economici şi inspectorii ANSVSA de la mai multe magazine alimentare din Hala Obor din Capitală, după ce s-a descoperit că erau neconforme. Poliţiştii economici împreună cu inspectori ANSVSA au verificat, marţi dimineaţă, douăsprezece agenţi economici care îşi desfăşurau activitatea în Hala Obor din Capitală. În urma controalelor au fost acordate amenzi de zeci de mii de lei şi au fost ridicate tone de brânzeturi şi carne, acestea urmând să fie distruse, se arată într-un comunicat al ANSVSA. 

Anchetatorii spun că acestea ar fi putut pune în pericol sănatatea oamenilor. Comercianţii care nu aveau documente pentru marfa sau vindeau carne în condiţii insalubre au fost amendaţi.  Astfel, 19 vânzători au fost amendaţi la finalul controlului cu 70.000 de lei si li s-a confiscat 6 tone de produse din carne, adică peste 2.200 de kilograme de brânzeturi, peste 2.000 kilograme de carne de vită, 120 de kilograme de carne de oaie, peste 350 de kilograme de carne de porc, peste 800 de kilograme de carne de păsăre şi oase, dar şi peste 400 de kilograme de peşte.

Inspectorii au decis să suspende activitatea a 8 societăţi comerciale pe o perioada între 10 zile şi un an.

„Directia sanitar veterinară şi pentru siguranţa alimentelor Bucureşti va dispune suspendarea activitătii pe sectorul produselor din carne până la remedierea tuturor deficienţelor constatate. S-au găsit deficienţe privind manipularea, condiţii de igienă, maşini neautorizate, produse făra documente sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Exista riscul de îmbolnăvire”, a declarat Toader Dragos, inspector ANSVSA pentru Pro TV.

Comunicatul integral ANSVSA:

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat şi desfăşurat, astăzi, 31.05.2016, o acţiune comună de control în Hala Obor, din sectorul 2 al Bucureştiului.

Tematica acestor controale a fost verificarea respectării normelor şi cerinţelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi activităţi specifice de prevenire şi combatere a ilegalităţilor privind comercializarea produselor alimentare.
Au fost controlate: 9 mijloace de transport, 11 măcelării şi un magazin alimentar.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 19 amenzi contravenţionale, care au însumat 70.700 de lei şi au fost emise 8 Ordonanaţe de Suspendare a Activităţii, dintre care una, pentru o perioadă de 1 an.
Totodata, a fost confiscată o cantitate de peste 6,5 tone de produse alimentare improprii consumului uman, după cum urmează:
•6.248 de kg de produse alimentare din mijloace de transport neautorizate;
•323 de kg de produse alimentare din depozite alimentare.
Toate produsele alimentare confiscate au fost dirijate către neutralizare.
Dintre deficienţele constatate menţionăm:
• comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzător;
• comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă
• transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, insalubre şi fără echipamente de asigurare a lanţului de frig.
„Asemenea acţiuni fac parte din programul comun pus la punct de ANSVSA cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, precum şi cu alte structuri guvernamentale, prin protocoale instituţionale, pentru asigurarea sănătăţii populaţiei, prin gestionarea permanentă a siguranţei alimentelor, care este o componentă importantă a Strategiei naţionale de securitate a României. Totodată, prin asemenea acţiuni şi programe comune, asigurăm şi sprijinul necesar combaterii evaziunii fiscale, deoarece combaterea evaziunii fiscale este un obiectiv de siguranţă naţională şi de reformă administrativă.” a afirmat preşedintele ANSVSA, dr. Radu Roatiş Cheţan.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button