Mai multe loturi de înghețată au fost retrase din magazinele Mega Image. Motivul – prezența unei substanțe cancerigene

03 aug. 2021
248 Afișari
Mai multe loturi de înghețată au fost retrase din magazinele Mega Image. Motivul - prezența unei substanțe cancerigene
Mai multe loturi de înghețată au fost retrase din magazinele Mega Image. Motivul - prezența unei substanțe cancerigene. Sursa foto: Unsplash

O serie de loturi de înghețată comercializate în magazinele din lanțul Mega Image au fost retrase de la comercializare după ce în acestea a fost depistată o cantitate ridicată de oxid de etilenă, peste normele impuse de lege. Trebuie precizat faptul că, în cantități mari, această substanță poate fi cancerigenă.

Atenție, bucureșteni! Lanțul de supermarketuri Mega Image a anunțat retragerea de pe rafturi a mai multor loturi de înghețată din cauza conținutului ridicat de oxid de etilenă. Comerciantul a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă postat luni pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Ce loturi de înghețată vor fi retrase de la vânzare

Astfel, următoarele loturi de înghețată din două sortimente vor fi retrase – este vorba despre MILKA INGHETATA MINISTICK 6X37.5G Numar lot: MI1135 , MI1136 și KITKAT INGHETATA BAT 62.5G Numar lot: PL1048.

În comunicatul publicat pe site-ul ANSVSA, Mega Image precizează că este vorba despre o rechemare a produselor ce a fost inițiată de furnizor, din cauza concentrației peste limitele legale a oxidului de etilenă. Prin urmare, produsele din aceste loturi urmează a fi distruse.

„Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, avand un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse”, au transmis reprezentanții lanțului de supermarketuri.

De asemenea, Mega Image le cere clienților să evite consumul acestor produse și cere acestora să le distrugă sau să le returneze la magazinul de unde le-au achiziționat. Acolo, aceștia vor putea fi rambursați doar dacă se prezintă până pe data de 16 august a acestui an, și doar dacă se află în posesia bonului fiscal.

Mai multe lanțuri de supermarketuri au scos de la vânzare loturi de înghețată

Cazul celor de la Mega Image nu este unul izolat – mai multe loturi de îngheţată care erau vândute în lanţurile de hipermarketuri Cora, Metro Cash & Carry România, Carrefour şi Auchan au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă. În acest sens, compania producătoare a transmis că loturile cu pricina au fost carantinate și momentan are loc la nivelul întregii Europe o campanie de rechemare.

„Producţia de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită. Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul nostru au fost plasate în carantină, şi am început o campanie de retragere a acestora. Rechemarea priveşte exclusiv produsele din loturile enumerate mai jos cu datele de valabilitate aferente”, a transmis producătorul.

 

Cookies