Mai multe locuri de parcare cu plată în București. Nicușor Dan: puţini oameni plătesc, iar toată lumea se duce pe străduţe

29 iun. 2022
4493 Afișari
Mai multe locuri de parcare cu plată în București. Nicușor Dan: puţini oameni plătesc, iar toată lumea se duce pe străduţe
Mai multe locuri de parcare cu plată în București. Nicușor Dan: puţini oameni plătesc, iar toată lumea se duce pe străduţe. Sursa foto: Agerpres

Primăria Capitalei vrea să se creeze mai multe locuri de parcare cu plată în București: de la 10.000, câte sunt acum, la 100.000, spune Nicușor Dan. Primarul spune că, în prezent, puțini oameni parchează pe locurile cu plată, iar restul preferă să parcheze (gratuit) pe străduțele alăturate.

Crearea mai multor locuri de parcare cu plată în București

„Avem aproximativ 10.000 de locuri de parcare plătite în Bucureşti, dar lângă aceste locuri plătite există locuri de parcare gratuite. Şi atunci, puţini oameni parchează în locurile plătite şi toată lumea se duce pe străduţe”, explică Primarul General al Capitalei.

Conform legii, locurile de parcare pot fi cu taxă doar dacă sunt amenajate, a precizat Nicușor Dan.

În acest sens, în ședința de miercuri – 29 iunie, a Consiliului General al Municipiului București, urmează să fie aprobat un proiect de hotărâre prin care Companiei Municipale Parking îi vor fi alocate două milioane de lei, a declarat Primarul Capitalei, marți, pentru TVR Info, potrivit Agerpres.

„Chiar mâine avem o şedinţă de Consiliu General. Aprobăm două milioane de lei pentru studii şi pentru trasarea acestor locuri de parcare, astfel încât să extindem considerabil numărul de locuri de parcare plătite din zona centrală”, spune Nicușor Dan, conform sursei citate.

Edilul a subliniat că „trebuie” să fie create mai multe locuri de parcare în București, de la 10.000 la 100.000.

Alegerea transportului în comun

Locurile de parcare cu plată și condițiile adecvate în mijloacele de transport public în comun îi vor încuraja pe bucureșteni să lase mașinile acasă. În acest sens, edilul estimează că Municipalitatea va cumpăra autobuze electrice până la finalul anului 2023.

„Evaluarea ofertelor o vom face în două luni – două luni şi jumătate, şi până la sfârşitul anului 2023 o să avem cele 100 de autobuze electrice”, a declarat Nicușor Dan.

Este taxa auto o soluție?

Nicușor Dan nu crede că taxa auto este o soluție eficientă, ținând cont că traficul din București nu s-a redus nici în condițiile în care au crescut prețurile la carburanți.

(…) nu se va întâmpla nimic dacă vei pune o taxă de acces în centru de 1.000 de lei sau de 1.500 de lei, pentru că oamenii îşi vor face un calcul şi vor spune: ‘Eu consum într-un an 30 de rezervoare de benzină şi asta (taxa, n.r) înseamnă două rezervoare şi, prin urmare, pot să o plătesc şi o să circul’, spune Primarul General al Capitalei, potrivit sursei citate.

Cookies