Mai multe firme susțin că au fost șantajate de Antena 3

de:
30 iul. 2013
0 Afișari
Mai multe firme susțin că au fost șantajate de Antena 3

Scandalul a pornit însă de la denunţul administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, care acuza că era ame­ninţat cu dezvăluiri compromiţătoare dacă nu semna un contract de 35 de milioane de euro în beneficiul Antena TV.

Dan Voiculescu a fost învinuit luni de procurorii anticorupţie de complicitate la acest act de şantaj, alături de directorul ANTENA TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat de şantaj, de fiica acestuia, Camelia Voiculescu, acuzată de complicitate la şantaj, de Dan Matiescu, directorul Intact Publishing, acuzat tot de complicitate la şantaj. De asemenea, a fost pus sub învinuire Şerban Pop, fostul şef al ANAF, care a transmis reprezentanţilor lui Voiculescu documentele compromiţătoare folosite la şantaj. Premierul Ponta l-a demis din funcţie înainte de declanşarea scandalului, ceea ce poate însemna că fusese informat de existenţa anchetei premergătoare.

Au mai fost acuzate şi trusturile care au participat la şantaj, res­pectiv ANTENA TV GROUP, ­INTACT Publishing, ANTENA 3.

De ce trebuie să fie secretizate, deocamdată, numele celor care au reclamat şantajul

Numele firmelor care au depus sesizări sau autodenunţuri şi ale martorilor care au dat declaraţii împotriva lui Dan Voiculescu sunt secrete în această fază a anchetei, spun sursele „României libere”, pentru a nu se face presiu­ni împotriva lor, aşa cum s-a întâmplat déjà cu administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, primul care a făcut plângerea penală de şantaj şi s-a trezit, la rându-i, cu plângere penală de denunţare calomnioasă.

Mai multe, pe România Liberă.

Cookies