Mai multe curse anulate și întârziate azi pe Aeroportul Otopeni, după ce 12 piloți Tarom au anunțat că sunt „inapți de muncă”. Ce a transmis operatorul de zbor

08 iul. 2024
1444 afișări
Mai multe curse anulate și întârziate azi pe Aeroportul Otopeni, după ce 12 piloți Tarom au anunțat că sunt „inapți de muncă”. Ce a transmis operatorul de zbor
Mai multe curse anulate și întârziate azi pe Aeroportul Otopeni, după ce 12 piloți Tarom au anunțat că sunt „inapți de muncă”. Ce a transmis operatorul de zbor. Sursa foto: Unsplash

Probleme grave pe Aeroportul Otopeni astăzi, după ce compania Tarom este nevoită să anuleze mai multe zboruri din cauza lipsei piloților. La primele ore ale zilei, trei piloți au anunțat că sunt bolnavi și că nu pot zbura. Acestora li s-au adăugat dimineață încă nouă colegi care au informat conducerea că au probleme de sănătate. Potrivit unor informații pe surse, se pare că este vorba despre un număr prea mic de angajați, și de suprasolicitarea celor deja existenți.

După problema aerului condiționat, se pare că pe Aeroportul Otopeni situațiile dificile continuă. Mai multe curse Tarom au rămas fără piloți la primele ore ale zilei de azi după ce aceștia au anunțat că sunt bolnavi. Dimineața, încă nouă piloți au spus că nu vin astăzi la muncă din cauza problemelor de sănătate, fapt care înseamnă haosul pentru Tarom, care fără 12 piloți va fi nevoită să anuleze mai multe zboruri.

Tarom a rămas astăzi fără 12 piloți care acuză probleme de sănătate. Se anunță zboruri anulate și întârziate

În această situație, pasagerii mai multor zboruri au fost anunțați de Tarom că le-a fost anulat zborul și că vor primi soluții alternative. Primele zboruri anulate au fost pe direcția Cairo, Budapesta, Amman sau Beirut, fiind anulate la scurt timp după miezul nopții.

Surse Antena 3 spun însă că este vorba despre un fel de protest, deoarece angajații ar fi nemulțumiți de lipsa de personal, compania ignorând faptul că 60 de angajați au părăsit Tarom în ultimii doi an, fapt care ar fi dus la suprasolicitarea angajaților existenți.

Astfel, se pare că detașamentul Boeing din cadrul Tarom ar avea un deficit de 20 de piloți față de numărul minim necesar, în timp ce la ATR, respectiv Airbus ar fi nevoie de câte 22 de piloți. Nemulțumirea poate fi accentuată și de faptul că piloții din cadrul companiei ar avea oferte de angajare imediată de la alți operatori de zbor.

De asemenea, piloții se plâng și de salariile care sunt, potrivit acestora, echivalente cu cele din 2007. Mai mult, aceștia ar fi forțați să încalce Codul Muncii, lucrând șase-șapte zile la rând, deși în lege sunt prevăzute cel mult cinci zile consecutive de zbor, urmate de două zile libere.

Tarom a transmis un comunicat de presă azi dimineață

După cum era de așteptat, compania Tarom a transmis un comunicat de presă la scurt timp de la desfășurarea evenimentului.

„Compania TAROM anunță anularea zborurilor către și dinspre Cairo, Amman și Beirut din data de 8 iulie 2024, din cauza indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor.

În conformitate cu reglementările internaționale de aviație și politicile interne stricte privind siguranța zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat “inapt de zbor”, fiind în imposibilitatea restabilirii planului de zbor într-un timp atât de scurt. Deciziile individuale ale piloților au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea și confortul pasagerilor și a echipajului.

TAROM regretă disconfortul creat și asigură pasagerii că siguranța acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectați de aceste anulări. Echipa noastră de asistență va contacta direct pasagerii pentru a oferi informații detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opțiuni disponibile.”

CITEȘTE ȘI

Cookies