ȘTIRI

Mai multe avioane americane F-16 vor veni, săptămâna aceasta, în România, pentru exerciţii

Săptămâna aceasta vor veni avioane americane F-16 în România, întrucât „împreună cu americanii avem exerciţii în această perioadă în spaţiul aerian românesc şi vor rămâne (avioanele F-16 – n.r.) o perioadă destul de lungă în România”, a anunţat, duminică, Mircea Duşa, conform Realitatea.net.

Totodată, ministrul Apărării a precizat că, pe lângă aceste acţiuni „imediate şi pe termen scurt”, Bucureştiul are şi „alte solicitări şi vizavi de partenerul american şi vizavi de NATO” privind „dislocarea unor escadrile în România până când, în 2017, va deveni operaţională escadrila noastră de F-16”.

Pe de altă parte, Duşa a respins catalogarea de „avioane second hand” a aparatelor pe care România le va achiziţiona din Portugalia.

El a explicat că piloţii şi specialiştii i-au spus aceste avioane vor fi dotate cu armanent de ultimă generaţie şi, practic, va rămâne doar fuzelajul din vechile aparate.

„Un avion de vânătoare care are avionica de ultimă generaţie, care are sistemele de război electronice de ultimă generaţie şi are armanent de ultimă generaţie, pentru că cel mai important este armamentul, (…) este un avion eficient şi foarte bun. Mai ales că prin reparaţiile pe care le facem la aceste avioane, vor rămâne doar fuzelajele, ele sunt dotate cu motoare noi şi în pachetul acela (acordul de achiziţionare a avioanelor din Portugalia – n.r.) intră şi motoare de rezervă”, a spus Mircea Duşa.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button