Mai mult verde-n București: Parcul Tudor Arghezi se mărește cu 10.000 de metri pătrați. Cum vor bucureștenii să fie amenajată zona nouă

24 oct. 2022
665 Afișari
Mai mult verde-n București: Parcul Tudor Arghezi se mărește cu 10.000 de metri pătrați. Cum vor bucureștenii să fie amenajată zona nouă
Mai mult verde-n București: Parcul Tudor Arghezi se mărește cu 10.000 de metri pătrați. Cum vor bucureștenii să fie amenajată zona nouă

Anunțul privind mărirea Parcului Tudor Arghezi a fost făcut, în această dimineață. de către primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, anunță, pe pagina sa de Facebook: 

Veste bună la început de săptămână! Mărim Parcul Tudor Arghezi cu 10.000 de metri pătrați! Dumneavoastră cum v-ați dori să amenajăm acest nou spațiu? Îmi puteți trimite sugestii pe care să le discutăm împreună.

„Noi vrem copaci!” Propuneri pentru zona nouă din Parcul Tudor Arghezi

Și bucureștenii au început să-i facă propuneri cu sutele. Cei mai vor cât mai mulți copaci și cât mai mult spațiu verde în Parcul Tudor Arghezi, dar și locuri de joacă, piste de alergare, piste de biciclete:

Toata suprafața amenajata cu copaci, alei pentru biciclete, verdeață printre copaci să poți sta pe jos, cred ca este destul beton in acea zona (mă refer la blocuri)este nevoie de oxigen, plantati salcâmi (cresc repede)

 Iarbă, copaci, eventual o plajă ecologică (din câte îmi amintesc, așa era în plan)

O altă solicitare constantă a bucureștenilor pentru primarul lor de sector, pe lângă cea referitoare la copaci și spațiu verde, este cea referitoare la locuri special amenajate pentru animale de companie, dar și zone de picnic:

O varietate de arbori și arbuști, locuri de joacă umbrite, spațiu îngrădit pentru animale de companie, skate parc, piste de biciclete care sa nu interfereze cu partea de promenadă, un mini traseu, un spațiu pentru activități gen tiroliene, sfori, cățărare (bine, aici trebuie amenajat și supraveghere). În principiu, umbra, multă umbra și diversitate. Zone de picnic, nu întinderi de gazon pretențios la călcat.

Vă rugăm, dacă se poate, să luați în calcul o zonă specială pentru câini! Spațiu îngrădit cu eventuale facilități pentru patrupede!

Un loc cu multă iarba pentru picnic (nu grătare), cu mulți copaci, cat mai departe de zgomotul traficului din zonă, niște mese de ping-pong, poate și o zona pe iarba pentru volei, dar și piste pentru biciclete.

Deloc în ultimul rând e rugămintea ca în parc să fie toalete: 

Pădure urbană, câteva alei, două toalete (astfel încât parcul să nu devină wc public), un spațiu pentru câini, modern.

Oamenii mai propun și amenajarea unei zone în care să poată fi organizate târguri, cum ar fi cele de Crăciun sau de Paște.

Parcul Tudor Arghezi
Cel mai nou parc din București: Parcul Tudor Arghezi din Cartierul Berceni | Sursa foto: Daniel Băluță, primarul S4

Tudor Arghezi, cel mai nou parc din București

Parcul Tudor Arghezi e în Cartierul Berceni din Sectorul 4 este cel mai nou parc din București și prinde viață în locul unui teren unde se aruncau la întâmplare gunoaie.

Întins pe o suprafață inițială de 27.000 mp, parcul se află la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii.

Primăria Sectorului 4 spune că, atunci când va fi complet gata, Parcul Tudor Arghezi va fi unul ultra-modern, cu zone de agrement și de promenadă.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies