Mai mult de 5.500 de oameni din București și zona metropolitană au sunat la Salvare în minivacanța de 1 Mai și Paște. Câtorva sute li s-a făcut rău pe stradă

06 mai 2024
251 afișări
Mai mult de 5.500 de oameni din București și zona metropolitană au sunat la Salvare în minivacanța de 1 Mai și Paște. Câtorva sute li s-a făcut rău pe stradă
Mai mult de 5.500 de oameni din București și zona metropolitană au sunat la salvare în minivacanța de 1 Mai și Paște. Câtorva sute li s-a făcut rău pe stradă | Sursa foto: Agerpres

Minivacanța de 1 Mai și Paște a fost destul o perioadă plină pentru Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF).

Peste 5.500 de oameni au avut nevoie din Capitală și zona metropolitană au avut nevoie de asistență medicală de urgență.

Aproape 500 de apeluri la Salvare, doar în Noaptea de Înviere

Managerul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), Alis Grasu, a declarat, păentru Agerpres, că  5.509 persoane din regiunea București – Ilfov au primit asistenţă medicală de urgenţă în perioada minivacanţei de 1 Mai şi de Paşte, iar 479 dintre solicitări fiind făcute doar în Noaptea de Înviere.

Perioada pentru care sunt valabile aceste date este cea cuprinsă între ziua de 30 aprilie, ora 19,00 și dimineața zilei de astăzi – adică 5 mai, ora 8,00.

În acest interval de timp, 5.509 persoane au beneficiat de serviciile SABIF, dintre care 3.490 au fost cazuri de cod roşu sau cod galben, a detaliat Grasu.

Sute de intervenții de urgență la cazuri din spațiul public

Tot în minicacanța de 1 Mai și Paște, angajaţii serviciului de ambulanță București-Ilfov au oferit asistenţă medicală pentru 324 de persoane în loc public.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când creştinii ortodocşi au celebrat Învierea Domnului, 479 de persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă, 45 dintre acestea fiind într-un loc public.

Dintre cele aproape 500 de urgențe medicale din Noaptea de Înviere, cele mai multe (363) au fost cazuri de cod roşu şi cod galben.

Ce s-a mai întâmplat în București și împrejurimi în ultimele ore:

Cookies