Mai mult de 45% din populația Bucureștiului s-a vaccinat anti-COVID 19, spune Valeriu Gheroghiță

24 iun. 2021
108 Afișari
Mai mult de 45% din populația Bucureștiului s-a vaccinat anti-COVID 19, spune Valeriu Gheroghiță

Bucureștiul este lider în clasamentul național al județelor din punct de vedere al procentului de locuitori vaccinați, fiind vorba despre nu mai puțin de 45% din cetățenii Capitalei care sunt vaccinați, a declarat joi președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheroghiță.

Bucureștiul și alte șapte județe din țară au depășit pragul de 30% din populație vaccinată, Capitala fiind fruntașă în topul persoanelor vaccinate, cu peste 45 de procente din cetățeni vaccinați anti-COVID, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Bucureștiul, Clujul și Sibiul formează podiumul județelor în topul vaccinării

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță a precizat că procentul de persoane vaccinate anti-COVID 19 din Capitală – 45,15% se referă la populația eligibilă imunizată, cu vârste peste 12 ani, potrivit Antena 3.

În total este vorba despre șapte județe din țară unde cel puțin 30% din populația eligibilă s-a vaccinat. După Capitală, cel mai mare procent din populație care a ales să se vaccineze se înregistrează în județul Cluj, cu 41,9%, Sibiu, cu 35,4%, Brașov, cu 33,2%, județul Timiș cu 32%, Constanța cu 31,9%, Alba cu 30,9%, și județul Ilfov cu 30%.

În acest moment, în România sunt amenajate și active nu mai puțin de 797 de centre de vaccinare, unde sunt 1268 de fluxuri. Medicul militar Valeriu Gheorghiță a declarat că numărul de centre active va scădea, pentru a se putea asigura personalul și echipamentele necesare campaniei de vaccinare din mediul rural, unde se vor deplasa mai multe echipe mobile, după cum a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare de la noi din țară.

A murit prima persoană din România infectată cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2

Medicul militar a precizat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost înregistrat primul deces din România al unui pacient infectat cu varianta Delta a SARS-CoV-2. Mai mult, Valeriu Gheorghiță a precizat că este posibil ca unele cazuri de infectare cu această tulpină agresivă să fie de origine autohtonă.

„Am o veste nu foarte bună. S-a înregistrat primul caz de deces, ca urmare a infecției cu varianta Delta (…) Din informaţiile obţinute de la cei de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Argeş, mai este o persoană care în momentul de faţă e confirmată cu tulpina Delta, internată în Terapie Intensivă, în Terapie non-COVID, având în vedere că este la distanţă mai mare de timp de la debutul bolii şi nu mai este considerată contagioasă la acest moment”, a declarat, joi, Valeriu Gheorghiţă coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

 

Cookies