ȘTIRI

MAI face precizări despre Paștele Catolic. Ce restricții se aplică duminică, 4 aprilie

MAI face precizări despre Paștele Catolic, sărbătorit pe 4 aprilie, îndemnând oamenii la responsabilitate și amintind ce restricții sunt în vigoare în noaptea de Înviere.

MAI face precizări despre Paștele Catolic. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au făcut vineri un apel la responsabilitate de Paştele Catolic.

Aceştia au făcut recomandări pentru persoanele care vor participa la slujbele religioase.

MAI face precizări despre Paștele Catolic:

„Facem din nou apel la responsabilitate şi la maturitate pentru a înţelege că toate măsurile dispuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea virusului trebuie respectate pentru a ne proteja pe noi şi pe cei din jur. Vă reamintesc că în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulaţia persoanelor în intervalul orar 20.00-2.00, pentru a permite credincioşilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui Catolic”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Purtarea măștii este obligatorie și în bisercă

Acesta a spus că purtarea măştii de protecţie în mod corect rămâne obligatorie în spaţiile publice, inclusiv în lăcaşurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religoioase.

„Recomandăm ca deplasarea credincioşilor către lăcaşurile de cult să se realizeze astfel încât să se evite formarea unor grupuri mari de persoane. De asemenea, accesul credincioşilor în lăcaşurile de cult se va face astfel încât să se asigure o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de 2 metri între persoane” , a mai spus Monica Dajbog.

Ea a anunţat că peste 5.000 de pompieri vor asigura intervenţiile în caz de nevoie şi că, în medie, vor acţiona zilnic în acest weekend 10.000 de poliţişti, dar şi peste 4.000 de jandarmi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button