MAI: Elicopterul prăbușit nu a avut defecțiuni tehnice. Elicopterele SMURD își reiau azi activitatea

de:
25 dec. 2014
0 Afișari
MAI: Elicopterul prăbușit nu a avut defecțiuni tehnice. Elicopterele SMURD își reiau azi activitatea

Conform unui comunicat MAI, citat de Hotnews.ro, investigaţiile preliminare ale accidentului aviatic produs în data de 15.12.2014 la Siutghiol efectuate de reprezentanţii fabricanţilor Airbus Helicopters Germania şi Turbomeca Franţa, au demonstrat că nu există indicii care să suspecteze vreo cauză tehnică generatoare sau contributoare la producerea accidentului iar din punct de vedere tehnic nu există motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol.

În aceste condiţii, în cursul zilei de joi, o primă misiune a unui elicopter SMURD Bucureşti are loc în judeţul Constanţa pentru a aduce la spitalul Marie Curie din Bucureşti o fetiţă de 1 an şi 3 luni cu insuficienţă renală cronică. Conform ISU București, elicopterul SMURD care vine de la Constanța va ateriza la orele 13 la Detasamentul de pompieri Aparatorii Patriei.

Pe 15 decembrie, ca măsură de siguranţă, 9 elicoptere SMURD de tipul celui implicat în accident au fost oprite de la zbor. Misiunile aeromedicale de tip SMURD au fost asigurate de celelalte aeronave aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, precum şi de alte capabilităţi asigurate de către Ministerul Apărării Naţionale.

Medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era insarcinata, pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu (47 de ani) si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel (42 de ani), si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic produs ipe 15 decembrie in Constanta. Elicopterul SMURD care s-a prabusit in dupa-amiaza zilei de luni, 15 decembrie, in lacul Siutghiol transportase un pacient cu embolie pulmonara de la Tulcea la Spitalul Judetean din Constanta si se intorcea de la Aeroportul „Mihail Kogalniceanu”, unde alimentase cu combustibil.

Cookies