Mai e puțin și se aprind luminile de Crăciun în București. Pe unde și cum va fi luminată Capitala 

30 nov. 2022
3109 Afișari
Mai e puțin și se aprind luminile de Crăciun în București. Pe unde și cum va fi luminată Capitala 
Foto: George Călin/Inquam Photos

În București, mai ales anul trecut, luminile de Crăciun au cam intrat la categoria „pagube colaterale” ale, teoretic, pandemiei. Plus viziunile politice diferite asupra beculețelor de sărbători care să lumineze orașul în perioada sărbătorilor de iarnă. Gabriela Firea se declara (și se manifesta) fan al luminițelor de Crăciun, Nicușor Dan spune constant că asta era dezmăț pe bani publici.

Luminile de Crăciun din București: aproape 3.000 de instalații

Dar, ca să ajungem în zilele noastre, anul acesta vom avea în București lumini de Crăciun, care se vor aprinde mâine seară, pe 1 Decembrie, odată cu iluminatul public de seară.

Aproape 3.000 de instalaţii luminoase, care utilizează tehnologia LED pentru un consum eficient, vor împodobi zone precum:

  • Bulevardul Magheru,
  • Piaţa Universităţii,
  • Piața Romană,
  • Bulevardul Lascăr Catargiu,
  • Bulevardul Kiseleff,
  • Bulevardul Unirii
  • Piaţa Presei Libere.

Primăria Capitalei a anunțat cp instalaţiile luminoase sunt aceleaşi din anii trecuţi, că anul acesta nu au mai fost cumpărate sau închiriate alte echipamente.

Lumini și târguri de Crăciun în București

Între timp, în București au fost deschise deja mai multe Târguri de Crăciun.

În Piața Constituției, în fața Palatului Parlamentului, este Târgul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei, unde bucureștenii se pot da în cea mai mare roată panoramică din țară, dar unde sunt și alte atracții, plus căsuțele de unde poți cumpăra  cu mâncare, băutură și cadouri.

În Parcul Drumul Taberei este deschis West Side Christmas Market, târg de Crăciun unde a fost montată și aprinsă cea mai mare perdea de lumini din țară.

Îți recomandăm să citești și:

  1. Spectaculos „selfie cu toată lumea” la West Side Christmas Market. 30.000 de bucureșteni pe zi la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei

 

 

Cookies