Mai durează mult până vine Marea Relaxare? Rafila și Arafat spun că am putea fi optimiști, dar parcă nu exagerat de

17 feb. 2022
2063 Afișari
Mai durează mult până vine Marea Relaxare? Rafila și Arafat spun că am putea fi optimiști, dar parcă nu exagerat de

Toți așteptăm momentul în care ne vom relua viața normală, ziua în care vom afla că am scăpat de măsurile de restricție, de pandemie și că vine „Marea Relaxare”. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat miercuri, 16 februarie, care sunt condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a lua în calcul anumite relaxări.

Când vine Marea Relaxare

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Palatul Victoria când se vor ridica restricțiile.

Ministrul a declarat că pentru a se putea lua în calcul ridicarea unor restricții în România, este necesară existența unui trend descrescător constant al numărului de persoane ce sunt internate în secțiile de terapie intensivă. Doar în aceste condiții Guvernul ar putea analiza posibilitatea relaxării.

Ministrul a declarat că autoritățile s-au detașat de numărul de cazuri și de rata de incidență, așa cum au făcut mare parte din țările din Uniunea Europeană. Un exemplu dat de ministrul Sănătății a fost Danemarca, țară unde numărul de cazuri de la terapie intensivă este mic. Decizia de a relaxa măsurile pandemice nu va fi a Ministerului Sănătății, ci va aparține Guvernului României, a afirmat Alexandru Rafila.

Ce spune Raed Arafat despre ridicarea măsurilor

Raed Arafat a declarat pentru B1TV, că România se aproprie de momentul în care unele restricții vor fi ridicate. Însă acea zi trebuie să fie corelată cu o scădere a numărului de pacienți din secțiile ATI. Alexandru Rafila a mai spus că, deși numărul de cazuri este în scădere, nu se întâmplă același fapt și cu numărul de pacienți internați in secțiile de terapie intensivă.

În ceea ce privește decizia CCR care a anunțat că purtarea măștii în spațiile deschise este neconstituțională, Raed Arafat a declarat că în spațiile închise masca rămâne necesară. Șeful Departamentului pentru Situații de urgență a mai spus și că este important ca oamenii să fie precauți. România se află în acest moment într-un trend de scădere a numărului de cazuri, dar pentru a se putea lua măsuri de relaxare este necesar ca acest trend să continue.

 

Cookies