Mai cu barca, mai cu caiacul. Bucureștenii vor putea să se bucure de sporturi nautice și agrement pe lacul Pantelimon

19 aug. 2022
631 afișări
Mai cu barca, mai cu caiacul. Bucureștenii vor putea să se bucure de sporturi nautice și agrement pe lacul Pantelimon
Mai cu barca, mai cu caiacul. Bucureștenii vor putea să se bucure de sporturi nautice și agrement pe lacul Pantelimon. Sursa foto: Outdoorarchive

Bucureștenii se vor putea bucura de încă un loc de relaxare după ce Primăria Orașului Pantelimon a decis în ultima ședință a Consiliului Local să aprobe regulamentul pentru desfășurarea activităților de sporturi nautice și agrement pe lacul Pantelimon. Totuși, pe acest lac sunt interzise bărcile cu motor sau activități precum înotul sau pescuitul, pentru a păstra liniștea.

Lacul Pantelimon este deschis oficial pentru activități de agrement și sporturi nautice fără motor, după ce Primăria Orașului Pantelimon a aprobat regulamentul pentru desfășurarea acestor activități în ultima ședință a Consiliului Local. Prin urmare, lacul va fi împărțit în două zone, una dintre acestea fiind dedicată competițiilor sportive de canotaj.

Sporturi nautice lângă București. Pe lacul Pantelimon se vor putea desfășura activități de agrement și competiții

Astfel, zonele în care va fi împărțit lacul sunt următoarele:

  • Zona I: ce începe din imediata apropiere a DN3, pe toată lățimea lacului, până unde acesta se îngustează, la patrimoniul Parcului Pantelimon pe malul drept și în dreptul complexului Lebăda Lake Residence, zonă delimitată cu balize instalate din 15 în 15 m.
  • Zona II: începe imediat de la limita balizată a zonei I și se întinde pe 3/4 din surafața lacului, până la descărcător, zona limitată de drumul de centură al capitalei (DNCB).

Zona I este destinată activităților sportive și de agrement realizate cu ambarcațiuni de mici dimensiuni, precum bărcile cu rame, caiace, etc. acționate neapărat prin forța umană.

Între timp, Zona II este dedicată competițiilor sportive (în special de canotaj), fiind montate 8 culoare paralele, fiecare cu o lungime de 2000 de metri. Aici e permis accesul cu nave cu vele, doar în momentele în care nu au loc antrenamente sau competiții ale Federației Române de Canotaj.

Înotul și pescuitul sunt interzise pe lacul Pantelimon. Regulamentul complet

Potrivit regulamentului, lacul Pantelimon este un  lac dedicat activităților nautice cu ambarcațiuni propulsate de forța umană, astfel că sunt absolut interzise următoarele:

  • accesul cu orice mijloc motorizat/ambarcațiune/echipamente cu motoare termice sau electrice.
  • se interzic activități de întreținere a ambarcațiunilor, ultilizarea oricăror materiale și echipamente pe suprafața lacului sau în apropiere ce pot duce la scurgeri de uleiuri, combustibili, detergenți sau alte substanțe ce pot polua lacul
  • este interzisă aruncarea de la bordul ambarcațiunii sau de pe mal a deșeurilor menajere, obiecte sau substanțe ce pot fi sursă de poluare.
  • persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive nu au permisiunea de a exploata ambarcațiuni pe lacul Pantelimon
  • acostarea ambarcațiunilor se face numai în locurile special amenajate

Nu în ultimul rând, toate persoanele aflate la bordul ambarcațiunilor sunt obligate să poarte veste de salvare. ÎNOTUL, SCĂLDATUL ȘI PESCUITUL SUNT ABSOLUT INTERZISE PE TOATĂ SUPRAFAȚA LACULUI PANTELIMON.

CITEȘTE ȘI

Cum sună niște jazz? Bucharest Jazz Festival are loc între 16 și 18 septembrie la Combinatul Fondului Plastic. Tot ce trebuie să știți

FOTO & VIDEO | Cazinoul din Constanța a fost parțial descoperit. În ce stadiu se află lucrările și cine a fost prezent la eveniment

ALERTĂ METEO | Caniculă în București și 28 de judeţe, cod galben de furtuni vest, în 21 de județe. Avertizările, valabile până luni dimineață

Cookies