MAI cere închiderea şcolii din Tâncăbeşti, Ilfov: Elevii au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon

de:
18 feb. 2015
0 Afișari
MAI cere închiderea şcolii din Tâncăbeşti, Ilfov: Elevii au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon

Elevii de la şcoala din Tâncăbeşti au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon, cel mai probabil de la două centrale termice din unitatea de învăţământ, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care cere închiderea şcolii.

Potrivit oficialilor MAI, analizele medicale la care au fost suspuşi copiii transportaţi la spitalele Grigore Alexandrescu şi Floreasca au relevat că aceştia aveau o concentraţie mare de monoxid de carbon în sânge, scrie Mediafax.

Măsurătorile efectuate în şcoală au semnalat o creştere a valorilor monoxidului de carbon în unele încăperi, inclusiv în clasele în care a avut loc incidentul.

Verificările au stabilit că în incinta şcolii respective există două centrale termice, care reprezintă posibila cauză a intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

Până la finalizarea verificărilor tehnice şi remedierea situaţiei, Ministerul Afacerilor Interne a solicitat factorilor responsabili închiderea respectivei unităţi de învăţământ.

Poliţiştii ilfoveni au demarat o anchetă penală la Şcoala Generală din Tâncăbeşti, după ce, miercuri dimineaţă, 17 copii şi un profesor din şcoală au ajuns la spital intoxicaţi, potrivit unor oficiali ai IPJ Ilfov.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că la Şcoala Generală din Tâncăbeşti au fost echipe ale Gaz Sud care au verificat cele două centrale termice ale unităţii de învăţământ şi au anunţat că nu au constatat scurgeri de gaze.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ilfov, Rada Dumitru, a declarat pentru MEDIAFAX că se vor lua măsuri după ce poliţiştii care cercetează incidentul vor formula o concluzie.

Mai mulţi elevi şi un adult au fost transportaţi la spital, după ce au dat semne de intoxicare într-o şcoală din Ilfov. Autorităţile au transmis iniţial că intoxicarea s-a datorat clorului folosit la pereţii şcolii. Una dintre victime a fost adusă cu elicopterul SMURD la spitalul Floreasca din Capitala. Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz. 

Cookies