ESENTIAL

Mai bine mai târziu decât niciodată. Toți elevii se pot întoarce în bănci de mâine. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Decizie importantă luată de ministrul Educației, Sorin Cîmpenau, care a stabilit că toți elevii se pot întoarce în bănci acolo unde rata de infectare a scăzut sub 1 la mie, cum este și cazul Capitalei. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Ordinul comun semnat de ministrul Educației și ministrul Sănătății care permite întoarcerea elevilor la scoală dacă rata de infectare din localitate este mai mică e 1 la mie a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ce presupune ordinul Ministerului Educației

Ordinul presupune că toți elevii vor putea participa la cursuri chiar de mâine. Dar decizia finală o vor lua Comitetele pentru Situații de Urgență din țară.

Noi am făcut ceea ce a ținut de noi să creăm cadrul legal, ministrul Educației și ministrul Sănătății, pentru ca acest Comitet municipal al municipiului București pentru Situații de Urgență și alte Comitete județene pentru Situații de Urgență să poată decide adaptat la realități. Deci am dat libertate.

De asemenea, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că părinții care se tem să își trimită copiii la școală pot alege ca elevii să participe la ore, în continuare, doar online.

Anunțul ministrului

”Elevilor care prezintă simptome specifice de orice fel li se recomandă să nu intre în comunitate, care au vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare online. Teama exagerată este o vulnerabilitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button