Mai bine mai târziu decât niciodată. Primăria Sectorului 3 a început distribuirea tabletelor pentru elevilor

15 apr. 2021
83 afișări
Mai bine mai târziu decât niciodată. Primăria Sectorului 3 a început distribuirea tabletelor pentru elevilor

Primăria Sectorului 3 a început să distribuie de joi, 15 aprilie, un număr de 5002 tablete către unitățile de învățământ în vederea desfășurării în condiții optime a procesului educațional online.

Tabletele au fost achiziționate printr-un contract subsecvent în baza solicitărilor primite de la unitățile de învățământ din Sectorul 3. Necesarul acestui contract subsecvent a fost stabilit în urma solicitărilor transmise de părinții/reprezentanții legali/elevii majori către unitățile de învățământ din Sectorul 3.

Tabletele sunt prevăzute cu cartelă SIM și vor avea conexiune nelimitată la internet 4G pe o perioadă de 24 luni, cu acoperire pe raza sectorului 3.

Finanțarea în vederea achiziției tabletelor s-a realizat în conformitate cu prevederile OUG 144/2020, modificată și completată, privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2.

Tabletele școlare achiziționate respectă specificațiile solicitate de către Ministerul Educației și Cercetării, publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene și au primit Avizul Pozitiv nr. 818CTE / 14.10.2020 din partea Comitetului Tehnico – Economic.

Reamintim că Primăria Sectorului 3 a încheiat un acord cadru pentru furnizarea a 39.458 de tablete destinate elevilor. Durata acestuia este de 12 luni de la data semnării.

Cookies