Mai bine mai târziu decât niciodată. Negoiță a aflat, acum și „din presă”, că Primăria se ocupă de grădinițele de vară. Primarul S3: Părinții pot depune cererile online

26 iun. 2023
9244 Afișari
Mai bine mai târziu decât niciodată. Negoiță a aflat, acum și „din presă”, că Primăria se ocupă de grădinițele de vară. Primarul S3: Părinții pot depune cererile online
Mai bine mai târziu decât niciodată. Negoiță a aflat, acum și „din presă”, că Primăria se ocupă de grădinițele de vară. Primarul S3: Părinții pot depune cererile online | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

După ce săptămâna trecută părinții din Sectorul 3 s-au înghesuit să își înscrie micuții la grădinițele de vară, Robert Negoiță a anunțat luni, 26 iunie 2023, că a fost deschisă platforma de înscrieri online.

După cum a informat primarul, platforma este activă de mai bine de 7 ani, însă nu a fost funcțională.

Înscrierile la grădinițele de vară din Sectorul 3 se pot și online

Săptămâna trecută, sute de părinți din S3 au format cozi, chiar de pe timpul nopții, pentru a reuși să îi înscrie pe cei mici la grădinițele de vară. După acest episod, edilul din S3 le transmite cetățenilor următoarele:

Metodologia de înscriere s-a stabilit și se derulează prin unitățile de învățământ și Inspectoratul Școlar. Da, ne-am fi dorit să fi fost online, așa cum făceam când ne ocupam noi de creșe, însă decizia și organizarea sunt la unitățile de învățământ.

Luni, 26 iunie, primarul Sectorului 3, a informat că platforma de înscrieri pentru grădinițele de vară din aria administrată este funcțională. Aceasta a fost pusă în funcțiune începând cu ora 13:00. Astfel că, părinții nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi ore în șir.

Robert Negoiță a transmis și că a aflat, prin intermediul presei, că Primăria se poate ocupa de înscriere la grădinițele de vară. Iată mesajul transmis de edil:

Numărul locurilor va fi suplimentat

Pe lângă redeschiderea platformei online de înscrieri, Robert Negoiță a informat și că numărul locurilor în cadrul grădinițelor de vară va fi suplimentat. Inițial, PS3 va suplimenta la 3.000 de locuri.

Cu toate astea, în cazul în care cererile vor depăși acest număr, edilul transmite că este pregătit să suplimenteze iar, astfel încât să poată fi satisfăcute toate solicitările.

Vor fi acceptate și solicitări ale părinților care nu locuiesc în S3, după cum a informat primarul:

Se suplimentează până la 3.000 de locuri. Dacă locurile se vor ocupa și vor fi necesare mai multe, se vor suplimenta încă odată.

Vor fi deschide câte creșe și grădinițe este nevoie pentru a satisface orice solicitare, chiar și din afara Sectorului 3.

De asemenea, părinții care i-au înscris deja pe cei mici pot opta pentru relocare.

Cei care s-au înscris și au fost admiși la anumite unități de învățământ, pentru că nu era deschise unitățile pe care le-ar fi preferat, se pot reloca. Cei care sunt deja înscriși într-o unitate de învățământ vor avea prioritate la înscriere.

În ceea ce privește numărul educatorilor ce vor lucra pe timp de vară, Negoiță nu precizat o cifră exactă.

Vor lucra, și o spun cu speranță, câți educatori este nevoie.

Cei ce vor alege să lucreze în perioada de vară vor primi salariul normal, plus un bonus de 250 de lei pe zi, oferit de PS3.

Ce documente sunt necesare pentru înscrierea celor mici

Pe platforma inaugurată astăzi de către administrația publică, este precizată și lista documentele necesare pentru înscrierea copiilor. Iată care sunt acestea:

  • Copie certificat de naștere copil,
  • Copie buletin părinți,
  • Adeverințe de salariat pentru ambii părinți (părinte în cazul familiilor monoparentale),
  • Adeverință eliberată de unitatea pe care o frecventează în anul școlar 2022-2023,
  • Copie hotărâri judecătorești prin care sunt reglementate drepturile părinților și ale copilului (unde este cazul),
  • Procură notarială de reprezentare a minorului (în cazul reprezentantului legal),
  • Copie fișă medicală și documente medicale în cazul intoleranțelor/ alergiilor alimentare.

Platforma pentru înscrieri poate fi accesată la ACEST link.

Cookies