Mai am un singur dor: să ne invadeze extratereștrii

10 mart. 2022
860 Afișari
Mai am un singur dor: să ne invadeze extratereștrii
Liviu Mihaiu

După pandemie, ne-au băgat șefii la lume și un război. Nu-i așa că era tot ce era mai potrivit pentru a urma fostei psihoze sanitare!? Una nouă, de război.

Vorba lui Dinică: „Pentru asta au bani, #footoolemoomancour!?” Țevi de tun în loc de ace de seringă. Gloanțe în loc de vaccinuri. Psihoze mai mari versus psihoze mai mici de supraviețuire

Pacpac, unul l-a făcut zdreanță la NATO pe celălalt, iar celălalt oligofren kaghebist, de am zis că nu se bat, dar ăștia chiar s-au bătut pe spatele popoarelor lor și al lumii întregi.

Bunăoară, ce ar putea urma mai tare decât o conflagrație armată!? Ce v-ați dori de la 2022, anul acela pe care tot l-am invocat că ar trebui să fie mai mai bun ca piftia pandemică!? Un cutremur sau o invazie a extratereștrilor!?

Eu aș alege o întâlnire cu niște ființe superioare, căci și care va să zică, de cele inferioare și înarmate până-n dinți de pe Terra ne-am cam săturat. Cutremurul e impersonal. Moare lumea degeaba. N-ai nici un dușman pe care să-l înjuri. Ale cui e, domne, undele seismice!? Ale planetei. Pot să injuri pe Mama Natură!? Nu poți.

Cine dă cu ele ca să destabilizeze întreaga lume!? Dumnezeu sau Știința. Cât despre Dzeu, este atât de obișnuit cu înjurăturile, că nici nu le mai bagă în seamă de câteva mii de ani, poate chiar de atunci de când l-a trimis pe Fiul Său și s-a cam lămurit și s-a întors Ăla Micu’ în ceruri cu încă doi tâlhari.

Eu zic că am avut noroc. Și nu numai că suntem vii și mai putem zâmbi după tot ce ni s-a întâmplat și ni se întâmplă. Zilele acelea când făceam planuri de carieră sau pentru vacanța de la toamnă s-au cam dus. Ziua de mâine e cea mai aproape.

Fac parte, totuși, dintr-o generație privilegiată a experiențelor unice. Am prins aselenizarea, comunismul făcut de ruși, o revoluție cu arma-n mână, capitalismul făcut de proști și hoți, războiul din Transnistria al fraților moldoveni, „nine eleven” cu tot cu antiterorismul ca asortiment și degajament, un BLM, o mișcare vindicativă cu statui vopsite, filme, oameni și cărți date la o parte, o mare provocare climatică cu tot cu depresia pre-apocaliptică, o pandemie cu milioane de morți, și, iată, nu-i așa, în sfârșit, un război, denumit de analiști, lideri, diverși „cel mai mare din Europa, de la al doilea Război Mondial încoace”. Interesant, nu!? 

Dinamica vieții noastre s-a schimbat din nou. Alte probleme decât testele, măștile și certificatele verzi au apărut. Benzină, curent, refugiați, pașapoarte. Am trecut de la imigranți la emigranți care vom fi. De la criza sanitară am nimerit în criza economică și marțială. 

Și eu am pașaportul expirat și nu mă gândesc să-mi fac altul. Nu vreau să plec din țară și nu vreau să pun benzină. Fie benzina cât de rea, tot mai bine i pompa mea. Că, dacă era să plec, eram deja la Barcelona, cu un mojito în față și cu un joint în colțul gurii. O invazie a extratereștrilor nu va mai ține cont că ești în NATO sau nu.

Eu sunt sigur că Binili Invingi! E.T. și atâtea alte filme americănești în care numai și numai americanii se bat cu extratereștri și, nu-i așa, îi înving, ne-au pregătit amar de vreme pentru întâlnirea cu ființele superioare și asexuate. Care, bănuiesc eu, ne vor invada nu să ne ia petrolul sau cartofii sau kkturile alea de focoase nucleare, ci ca să ne salveze de noi înșine. Căci, bănuiesc eu, cu ce știu de la Isaac Asimov, că noi s-ar putea să fim ferma lor de furnici și cred c-ar putea totuși să-și facă pomană și să nu-și lase cultura de nevertebrate să se autodistrugă cu tot felul de pucioase d-astea primitive, care, în raport cu tehnologia lor, probabil ar părea niște bețe de chibrit aprinse care se luptă între ele.

Așa că nu mai vreau NATO, vreau in Star Trek Alliance. Așa, ca să mă lupt cu omuleții verzi cam ca în fotografiile de mai jos.

Mai am un singur dor: să ne invadeze extratereștrii
Situație de luptă cu etratereștrii
Mai am un singur dor: să ne invadeze extratereștrii
O altă situație de luptă cu extratereștri
Mai am un singur dor: să ne invadeze extratereștrii
Tot ceva bun cu extratereștrii răi

Nota B365.ro: Până se întoarce Liviu de la războiul cu extratereștrii, lăsam mai jos alte gânduri de-ale lui din vremuri mai mult sau mai puțin dubioase:

Cookies