ARHIVA B365

MAI a „rătăcit” donațiile polițiștilor pentru sinistrați

Peste două milioane de lei s-ar fi rătăcit în conturile MAI, iar conducerea ministerului ar fi vrut să-i cheltuiască pe benzină. Povestea banilor a intrat în atenţia procurorilor, informează Dig24.

După inundaţiile din 2007, 2008 şi 2010, fiecare angajat al Ministerului de Interne a donat din salariu câte 20 de lei, timp de șase luni, pentru oamenii care au rămas fără case. S-au strâns în total peste 2,5 milioane de lei, din care numai 400.000 de lei au ajuns la sinistraţi, acuză sindicaliştii.

„Ştiu că există un raport al Curţii de Conturi cum că, în 2009, o sumă de 4 miliarde de lei vechi ar fi fost donată unei familii din Argeş. Diferenţa de 22 de miliarde ar fi fost la dispoziţia ministerului”, spune Dumitru Coarnă, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor

Cum au aflat, sindicaliştii din Dolj au cerut şefilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie să lea banii înapoi. Cum n-au primit răspuns, au şi depus o plângere la DNA.

„Ni s-a sugerat, au venit câteva propuneri, să se cumpere motorină, calculatoare pentru polițiștii din mediul rural. Ni s-a părut foarte ciudat să aflăm după ani de zile, şapte ani, că acei bani nu au ajuns acolo unde trebuia să ajungă”, spune Marius Bărbulescu, vicepreşedintele sindicatului polițiștilor din Dolj.

„S-a hotărât ca unitatea noastră să fie de acord cu schimbarea destinaţiei sumei de bani menţionate (…) de MAI în contul 5005 „sume de mandat””, se arată în răspunsul IPJ Dolj.

Ministerul Afacerilor Interne le-a răspuns sindicaliştilor, tot printr-o adresă, că banii au fost folosiţi doar ca donaţie către sinistraţi. Până la urmă, câţiva dintre poliţiştii din Dolj au primit înapoi o mică sumă din banii donaţi.

„Banii se pare că ar fi fost restituiţi de la minister şi IGPR pentru a fi înmânaţi nominal poliţiştilor, pompierilor, jandarmilor care au donat. Oamenii ăştia efectiv îşi bat joc de tot ce înseamnă lege şi morală”, spune Dumitru Coarnă.

Plângerea polițiștilor a ajuns la Parchetul Judecătoriei Craiova, care va trebui să stabilească ce s-a întâmplat cu banii în ultimii opt ani.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button