ȘTIRI

MAI a cerut rapoarte de la Jandarmerie şi Poliţie privind protestul Antena 3

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea a dispus șefului Jandarmeriei Române să evalueze modul de acțiune al dispozitivului de ordine publică mobilizat în timpul manifestației publice care a avut loc în zona Palatului Cotroceni, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Scopul verificării este să se stabilească dacă efectivele de jandarmi au acționat în conformitate cu atribuțiile legale pentru a asigura siguranța cetățenilor și, respectiv, modul în care s-a intervenit la incidentul în care a fost implicată o echipă de televiziune.

Potrivit raportului de informare elaborat de Jandarmeria Română, în intervalul 16.30-19.30, în municipiul București și în mai multe orașe din țară, au avut loc manifestații de protest la care numărul de participanți a oscilat de la câteva zeci la câteva mii. 

Conform datelor din raportul Jandarmeriei Române, manifestații similare au avut loc în județele: Brașov – 100 de participanți, Bihor – 15 participanți, Arad – 30 participanți, Prahova – 100 de participanți, Suceava – 30 de participanți, Galați – 30 de participanți, Constanța – 17 participanți, Neamț – 40 participanți, Dolj – 40 participanți, Sibiu – 70 participanți, Cluj – 30 participanți, Gorj – 70 participanți, Bacău – 25 participanți, Timiș – 100 participanți, Iași – 15 participanți, Argeș – 30 participanți, Vâlcea – 15 participanți, Mureș – 30 de participanți. 

În raportul Inspectoratului General al Poliției Române se mai arată că, referitor la incidentul în care a fost implicată o echipă de televiziune, Secția 22 Poliție, în jurul orei 18.00, s-a sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. În acest sens, au fost solicitate imagini de la reprezentanții Jandarmeriei Române, care au asigurat măsurile de ordine la protestul organizat la Palatul Cotroceni. 

Imaginile obținute au fost distribuite către toate secțiile de poliție din Capitală în vederea identificării bărbatului care a agresat un jurnalist. Concomitent, au fost trimise echipe de polițiști în teren, în vederea obținerii de informații care să conducă la identificarea și depistarea acestuia.

Bărbatul respectiv s-a prezentat la Secția 15 Poliție în raza căreia domiciliază, în jurul orei 22.00, susținând că știe că este căutat de Poliție. Imediat după identificare, a fost condus de către polițiști la Secția 22 Poliție care demarase cercetări în cauză. 

Bărbatul a fost audiat de către polițiști, fiind cercetat în continuare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, infracțiune a cărei acțiune penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, precum și a celei de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din raportul Poliției Române reiese că, pe numele bărbatului respectiv, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe și tulburarea ordinii şi liniştii publice, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

De asemenea, conform raportului Jandarmeriei Române, în acest moment se desfășoară activități de identificare a persoanelor care au participat la blocarea căilor de comunicații, în vederea aplicării măsurilor prevăzute de lege. 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button