Magnolia furată din grădina unui bloc dintr-un cartier bucureștean a stârnit furia internetului. Revolta a erupt în altă direcție. Planta valora 30 de lei

18 apr. 2022
1248 Afișari
Magnolia furată din grădina unui bloc dintr-un cartier bucureștean a stârnit furia internetului. Revolta a erupt în altă direcție. Planta valora 30 de lei

Două săptămâni a rezistat o magnolie, proaspăt plantată în fața unui bloc din Sectorul 2, înainte să dispară.

Primarul Radu Mihaiu este cel care duplică mesajul unei femei decepționate care a descoperit furtul plantei pe care o plantase și o cumpărase din banii proprii și care valora doar…30 de lei. ”Cu tot cu gard înalt, cu tot cu gard viu, cu tot cu camere de luat vederi”, scrie indignată autoarea plângerii, care se întreabă aproape retoric „cum … reușiți să aveți încredere că ne vom ridica noi ca societate, suficient de mult cât să nu mai ridicăm garduri în jurul curților blocurilor, și în definitiv, între noi?”.

Nemulțumirea ei se îndreaptă către lipsa de educație a celui care a comis furtul, însă comentariile adresate primarului reclamă în mare parte lipsa unui element de siguranță din sector.

Postarea primarului Radu Mihaiul de la Sectorul 2 de la care a pornit discuția:

”Pe grupul nostru de Consilieri ai Cvartalelor, cel în care se verifică și monitorizează toate problemele cartierelor, am citit astăzi un mesaj al Danielei Zarnescu la care cred că suntem datori să ne răspundem fiecare dintre noi.

”Simt asa, nevoia sa ma descarc, pentru ca azi am suferit o mica mare dezamagire, si vreau sa inteleg … care este imboldul care va face sa continuati sa faceti pentru comunitate? Eu am plantat acum 2 saptamani o magnolie in gradina blocului si azi dimineata a fost furata. O planta de …30 de lei. Cu tot cu gard inalt, cu tot cu gard viu, cu tot cu camere de luat vederi. Chiar … imi vine sa-mi bag picioarele si sa-mi spun “ eu nu am rabdare sa fac educatie cu oamenii”. Nu pe timpul meu, pe viata mea si a copiiilor mei, pe care teoretic ii voi creste jn aceasta societate, exlicandu-le ca cineva a furat o planta de 30 de lei. Cum … reusiti sa aveti incredere ca ne vom ridica noi ca societate, suficient de mult cat sa nu mai ridicam garduri in jurul curtilor blocurilor, si in definitiv, intre noi?”

Înainte de a răspunde eu însumi la această întrebare (care mi se pare foarte importantă și promit că voi posta răspunsul meu), v-aș ruga pe voi să răspundeți în comentarii.”

 

Revolta oamenilor, dincolo de fapta blamată, se îndreaptă în altă direcție

Postarea lui Mihaiu a strâns multe reacții de furie și peste 100 de comentarii în care a erupt revolta bucureștenilor. Cei mai mulți cer ca paza să fie întărită și pedepsele să fie aplicate, având în vedere că Primăria are în subordine Poliția locală. Vă propunem câteva din cele 161 de comentarii.

Deja nu se mai pune problema de educație, aici vorbim despre furt fără frică de pedeapsă, de indolența Poliției și de incurajarea infractorilor. Având în vedere că nu se iau nici cele mai mici măsuri, normal că se fură ca în codru.

Domnule primar, haideti sa puneti politia locala la treaba, sa mearga in civil pe strazi, sa aplice amenzi celor care arunca pe jos gunoaie, care vandalizeaza locurile de joaca ale copiilor …. Probleme sunt sute, dar nu le vede nimeni din birouri sau din masini.

Eu stau la parter, tot în sectorul 2, și 2 ani la rând mi s-au furat mușcate de la geam… printre gratii. Și pentru că nu le-au putut lua cu tot cu ghiveci, l-au lăsat, au luat doar floarea, cu pamânt cu tot

Apoi, aceeași polițiști locali din subordinea CL sector 2 , imi dau avertisment ca ii deranjez pe dispecerii plătiti zi și noapte cu sporuri potrivit legii 155/ 2010 sa isi faca treaba si sa fie in slujba cetățenilor . Mulți dintre ei, dintre cei care au venit la sesizări nu au cunostinte minime de legislație. Nici macar nu stiu statutul lor de polițiști locali. Comanda se da de la sefi, daca se da amenda sau nu!!! Asa mi s-a spus.

Primarul Sectorului 2 va posta propria opinie legată de furtul magnoliei, după cum a promis în postarea sa, după ce va strânge reacțiile oamenilor. B365.ro a solicitat și va publica propunerea sa legată de hoție.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies