Magistraţii au menţinut decizia prin care Mircea Băsescu poate merge la serviciu 2 zile pe săptămână

de:
16 ian. 2015
1 Afișari
Magistraţii au menţinut decizia prin care Mircea Băsescu poate merge la serviciu 2 zile pe săptămână

Curtea de Apel Constanţa a judecat, vineri, contestaţia DNA la decizia Tribunalului Constanţa, care i-a permis lui Mircea Băsescu să meargă la firma sa două zile pe săptămână, câte trei ore pe zi, transmite corespondentul Mediafax.

Procurorul DNA a cerut în faţa instanţei admiterea acestei contestaţii pe motiv că măsura luată este nejustificată, în timp ce avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a solicitat respingerea contestaţiei ca neîntemeiată.

Mircea Băsescu a explicat, în timpul procesului, că firma pe care o administrează şi la care a primit acceptul să meargă două zile pe săptămână, câte trei ore pe zi, se află în lichidare şi că trebuie să fie prezent acolo pentru a lua anumite decizii legate de activitatea acesteia. Băsescu a menţionat că firma respectivă deţine o cantitate de 26 de tone de carne congelată, din care jumătate se află aproape de termenul de expirare, şi trebuie să vadă ce va face cu aceasta.

El a spus că firma mai are acum şapte angajaţi din 187 câţi avea înainte de intrarea în lichidare şi că cei rămaşi fac parte din personalul tehnic şi nu pot lua decizii legate de stocurile de marfă.

Decizia luată, vineri, de Curtea de Apel Constanţa este definitivă.

În 9 ianuarie, Mircea Băsescu şi Marian Căpătână au solicitat la Tribunalul Constanţa revocarea măsurii arestului la domiciliu, respectiv înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, instanţa amânând pronunţarea până pe 14 ianuarie.

Miercuri, Tribunalul Constanţa a decis ca Mircea Băsescu să rămână în arest la domiciliu, dar i-a permis să meargă la lucru două zile săptămânal, câte trei ori pe zi.

Magistraţii au admis în parte cererea formulată de Mircea Băsescu permiţându-i acestuia să părăsească imobilul în care locuieşte în zilele de luni şi miercuri ale fiecărei săptămâni, între orele 12:00-15:00, pentru a se prezenta la sediul firmei unde are calitatea de administrator.

Instanţa a admis şi cererea lui Marian Căpăţână de a părăsi imobilul pe data de 15 ianuarie pentru a merge la Spitalul Floreasca, între orele 12:00-16:00, pentru un consult la Secţia de Cardiologie.

Tribunalul Constanţa a respins, însă, cererile de revocare a măsurii preventive şi de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar, constatând, totodată, legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Cookies