Magistrala M6 de metrou (1 Mai – Otopeni), mai aproape de realitate. Metrorex: A fost desemnat câștigătorul contractului

28 feb. 2023
852 Afișari
Magistrala M6 de metrou (1 Mai - Otopeni), mai aproape de realitate. Metrorex: A fost desemnat câștigătorul contractului
Magistrala M6 de metrou (1 Mai - Otopeni), mai aproape de realitate. Metrorex: A fost desemnat câștigătorul contractului. Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Metrorex anunță că a fost desemnat câștigătorul contractului pentru Magistrala M6 de metrou 1 Mai – Otopeni: construcția „Legăturii rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă”.

Magistrala M6 de metrou (1 Mai – Otopeni), mai aproape de realitate

Marți, 28 februarie 2023, Metrorex a anunțat desemnarea câștigătorului procedurii de atribuire, prin licitație restrânsă, a contractului de achiziție sectorială având ca obiect: „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare și execuție lucrări strctură de rezistență pentru Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni”.

Câștigătorul a fost desemnat în baza criteriului de atribuire „cel mai bun raport calitate-preț”, potrivit informațiilor oficiale transmise de Metrorex.

Contractul a fost atribuit unei Asocieri de constructori și proiectanți din Turcia, mai exact Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Insaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA.

Anunțul privind rezultatul procedurii de atribuire a fost transmis marți, 28.02.2023, la ora 14:30, în SEAP – Sistemul de Achiziții Publice.

Valoarea și durata estimată a contractului

Contractul valorează 1.27 miliarde de lei (1.278.415.271,87 lei), fără TVA. Finanțarea se asigură de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile – credit extern JICA, transmite sursa citată.

Contractul are o durată estimată de 48 de luni de la data emiterii Ordinului de începere.

Lotul 1.2 – Magistrala M6

Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni al Magistralei 6 are următorii indicatori tehnici:

  • o lungime de 7,6 kilometri;
  • 6 stații (denumite astfel: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni).
Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu
Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

După ce va fi finalizat, acest lot va completa lucrarile pentru realizarea întregii linii de metrou care asigură legatura dintre stația de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni.

Proiectul Magistrala M6 de metrou “Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă” va avea o lungime totală de 14,2 kilometri și 12 stații de metrou.

„contribuie, prin realizarea sa, la dezvoltarea economiei regionale și îmbunătățirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere și a poluării aerului, fiind un proiect de utilitate publică de interes național”, conchide Metrorex.

Cookies