Magistrala Drumul Taberei ar putea fi terminată în acest an, spune directorul Metrorex. „Trebuie să punem presiune pe constructori”

18 aug. 2021
674 afișări
Magistrala Drumul Taberei ar putea fi terminată în acest an, spune directorul Metrorex. „Trebuie să punem presiune pe constructori”
Magistrala Drumul Taberei ar putea fi terminată în acest an, spune directorul Metrorex. „Trebuie să punem presiune pe constructori”. Sursa foto: Facebook

Vești bune pentru locuitorii din vestul Bucureștiului. Directorul General al Metrorex, Ștefan Paraschiv a anunțat miercuri că magistrala de metrou din Drumul Taberei ar putea fi finalizată până la finalul acestui an, însă pentru asta e nevoie ca autoritățile să pună presiune pe constructori.

Declarațiile privind terminarea magistralei de metrou din Drumul Taberei au fost făcute miercuri de Ștefan Paraschiv, directorul general Metrorex, în timpul unei vizite efectuate. Acesta a verificat stadiul lucrărilor de la noua stație de metrou Tudor Arghezi, potrivit Agerpres.

„Vom dori să punem presiune pentru a grăbi un pic lucrările”, a declarat șeful Metrorex

Întrebat de jurnaliști când se vor termina toate lucrările la magistrala M5 (cele din zona Eroilor, cele de pe linia tramvaiului 41) pentru ca magistrala Eroilor – Râul Doamnei să fie recepționată, Paraschiv a explicat că lucrările vor fi gata până la finalul anului 2021, însă va fi nevoie de intervenția Metrorex pentru acest lucru.

„Avem discuţii cu antreprenorul general şi cu asocierea care lucrează acolo. Termenele avansate de dânşii în momentul de faţă sunt sfârşitul anului 2021. Aici noi va trebui să punem presiune pentru a grăbi un pic lucrările pentru a termina proiectul. Ne dorim 2021, sfârşit de an”, a declarat directorul Metrorex.

Mai mult, Ștefan Paraschiv a precizat că nu este de părere că țara noastră va pierde o parte din cele 500 de milioane de euro primite în anul 2019 din Fondul de Coeziune pentru finanțarea magistralei 6 de metrou, asta în cazul în care lucrările nu se vor încheia până în decembrie 2023.

„Dorinţa noastră este să nu pierdem niciun ban care poate fi alocat pentru infrastructură şi avem discuţii cu Japonia pentru extinderea acelui acord de finanţare”, a explicat acesta.

Se realizează lucrări la metrou și în Sectorul 4

Și sudul Capitalei își extinde rețeaua de stații de metrou. Astfel, în Sectorul 4, se dorește prelungirea magistralei 2 pentru a uni mult mai eficient județul Ilfov de Capitală.

Momentan, stația de metrou Tudor Arghezi se află în plin șantier. Cu o lungime de 1,6 kilometri, supraterană, cu parter şi două etaje, staţia de metrou construită de Primăria Sectorului 4 va beneficia de şase zone de acces pietonal, dintre care două vor fi situate pe partea opusă a şoselei, fiind asigurată o legătură printr-un pasaj pietonal pe sub Şoseaua Berceni.

De asemenea, se ia în calcul construirea unui park&ride, care se va afla vizavi de noua stație de metrou. Această parcare modernă ar urma să intre în construcție în cursul acestui an, după ce deja a fost expropriat de către CGMB terenul aferent, dar și după ce a fost semnat contractul de execuție, potrivit primarului de sector, Daniel Băluță.

Cookies