Magistrala de metrou M2 se prelungește până în comuna Berceni. Studiul de fezabilitate a fost semnat

11 nov. 2021
5557 afișări
Magistrala de metrou M2 se prelungește până în comuna Berceni. Studiul de fezabilitate a fost semnat
Magistrala de metrou M2 se prelungește până în comuna Berceni. Studiul de fezabilitate a fost semnat

Magistrala de metrou M2 se prelungește până în comuna Berceni, conform unui anunț făcut de Primăria Sectorului 4. Miercuri, a fost semnat studiul de fezabilitate pentru acest proiect ce ar prelungi linia de metrou cu încă trei linii, în continuarea liniei care se construiește acum, Tudor Arghezi.

Miercuri a fost semnat studiul de fezabilitate care prevede extinderea magistralei de metrou M2 până în judeţul Ilfov. Documentul a fost parafat de de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, şi de preşedintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Magistrala de metrou M2 se prelungește până în comuna Berceni

Proiectul vine în continuarea noii staţii de metrou “Tudor Arghezi”. Construcția pentru aceasta a fost deja începută pe Şoseaua Berceni și ar urma să fie gata în 2022. Lucrările noii staţii supraterane de metrou, care are  traseu de 1,6 kilometri și vine după actuala stația Berceni, vor fi finalizate anul viitor.

„Astăzi am semnat studiul de fezabilitate şi prefezabilitate pentru realizarea extinderii staţiei de metrou pe magistrala M2, astfel încât comuna Berceni va deveni prima comună din România care va beneficia de metrou. Cel mai probabil, vom avea trei staţii de metrou.

Vom avea aferente şi trei parcări tip park&ride, astfel încât investiţia pe care deja o derulează Sectorul 4, prin Programul Operaţional pentru Infrastructură Mare, va fi continuată. Durata de execuţie a acestor demersuri este de 9 luni, conform contractului, astfel încât în cursul anului 2022 ne vom afla în situaţia în care vom putea să scoatem la licitaţie aceste lucrări de construcţie pentru extinderea magistralei M2”, a anunțat primarul Daniel Băluţă în cadrul unei conferinţe de presă cu privire la noile stații de metrou.

Trei stații noi de metrou în zona de Sud a Bucureștiului

Conform documentelor semnate, Magistrala M2 de metrou din București se va prelungi cu cel puțin încă trei stații până în comuna Berceni, dincolo de Șoseaua de Centură. De asemenea, vor fi construite alte trei mari parcări de tip park&ride. În acest mod, oamenii care locuiesc în localitățile de lângă oraș pot să aibă acces către oraș, fără mașina personală, cu ajutorul metroului.

Ce prevede noul studiu de fezabilitate

Primarul a mai explicat că în noul proiect de metrou sunt incluse şi garniturile de tren aferente. În acest mod, chiar dacă linia de metrou va fi prelungită, timpii de aşteptare pentru călătorii nu vor depăși 2 minute și jumătate. Conform informațiilor, costul studiului de fezabilitate şi prefezabilitate este de 5 milioane de lei. De asemenea, durata de execuţie este de 9 luni.

„Zona de sud a Bucureștiului are un potențial uriaș de dezvoltare, iar acesta este motivul pentru care cred cu tărie că extinderea rețelei de metrou și în județul Ilfov nu doar că va pune umărul decisiv la schimbarea în bine a acestei părți a Capitalei, ci va însemna și un trai mai bun pentru oamenii din Sectorul 4 și din localitățile limitrofe. Vorbesc despre oameni, întrucât asta așteaptă ei de la politicieni – rezultate. Astăzi, eu și domnul Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov avem primul rezultat! Odată cu semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de prefezabilitate și de fezabilitate, deschidem un drum nou, pe care încă n-a mai pășit nimeni în România, acela de a aduce în același mare proiect de infrastructură, cât mai multe autorități ale statului”, a mai spus Băluță.

Finanțarea va fi realizată în cea mai mare parte din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Proiectul care prevede extinderea magistralei M2 de metrou în județul Ilfov este realizat de Primăria Sectorului 4 alături de Consiliul Județean Ilfov, Metrorex și Ministerul Transporturilor.

Cookies