Sunt mulți bucureșteni care își doresc să-și lase mașinile acasă și să se deplaseze cu metroul acolo unde au nevoie. Magistrala 7 de metrou, între Piața Unirii și Bragdiru este visul oricărui cetățean care locuiește în sudul Bucureștiului. City managerul Sectorului 5 a fost invitat în cadrul emisiunii „Gândul la București”, unde a vorbit despre cele trei scenarii posibile pentru construirea liniei M7.
City managerul Sectorului 5 a spus că a avut discuții preliminare cu specialiști în astfel de proiecte de infrastructură, iar în urma discuțiile s-a ajuns la concluzia că există două sau trei scenarii posibile, cel din urmă fiind un mix între primele două:
Primul scenariu este de metrou clasic, subteran, pe care îl cunoaștem cu toții, din București și din alte capitale europene, iar al doilea scenariu este să-l facem metrou ușor, un fel de tramvai 41 pe linia tramvaiului 32, protejat pe ambele sensuri de mers, după cum am spus, să conecteze foarte bine orașul Bragadiru cu Sectorul 5 și să se ducă până la centura feroviară a orașului Bragadiru, a declarat Rareș Hopincă, în cadrul emisiuniii „Cu Gândul la București”.
Hopincă a oferit detalii și despre al treilea scenariu pentru Magistrala 7 de metrou, între Piața Unirii și Bragadiru. Astfel, acest ultim scenariu ar trebui să fie:
o soluție combinată între pasaje rutiere subterane sau introducerea metroului la subteran pentru anumite intersecții mari din Sectorul 5, cum este intersecția de la Buzoieni, cum este rondul Alexandriei, sunt soluții care vor fi analizate de specialiștii în trafic și în proiectare de metrou.
City managerul Sectorului 5 spune că specialiștii vor oferi cele mai bune și eficiente soluții și din perspectiva costurilor. Hopincă a explicat că dacă va fi aleasă soluția integral subteran, costurile pentru proiect vor fi mult mai mari și durata execuției mult mai mare.
M7 este posibil să aibă undeva la 10 stații, iar lucrările la această linie ar putea începe în 2028-2029, a mai spus Rareș Hopincă.