Magistrala 7 de metrou Bragadiru-Voluntari, blocată de legislația românească

de:
15 oct. 2015
57 Afișari
Magistrala 7 de metrou Bragadiru-Voluntari, blocată de legislația românească

Proiectul Liniei 7 de metrou, Bragadiru – Alexandriei – Rahova – Piata Unirii – Mosilor – Obor – Colentina – Voluntari este prevazut în Strategia globala de dezvoltare si modernizare a transportului cu metroul în Bucuresti 2008-2030. Astfel, în baza aprobarii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, S.C. Metrorex
S.A. a facut publica intentia de a demara procedurile pentru achizitia serviciilor de asistenta si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica pentru pregatirea documentatiei tehnico-economice (Studiul de prefezabilitate si Studiu de fezabilitate) pentru proiectul Liniei 7 de metrou.

Proiectul Magistralei 7 a fost conceput a fi realizat în parteneriat public – privat, S.C. Metrorex S.A. fiind desemnat ca Partener Public pentru organizarea si supervizarea etapelor premergatoare încheierii contractului de parteneriat public – privat si a procedurii de stabilire a unui Partener Privat.

„În data de 28.01.2011 a fost publicat în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) anuntul de participare. În urma licitatiei, a fost desemnata câstigatoare Asocierea: PricewaterhouseCoopers Management Consultants S.R.L., Pricewaterhouse Coopers Audit S.R.L., S.C. Metroul S.A., Salans Moore si Asociatii SCA”,  a declarat directorul Metrorex Cătălin Honor, într-un comunicat remis B365.ro.

Ulterior încheierii procedurii de achizitiei, S.C. Metrorex S.A. a încheiat, în data de 23.08.2011, cu Asocierea: PricewaterhouseCoopers Management Consultants S.R.L., Pricewaterhouse Coopers Audit S.R.L., S.C. Metroul S.A., Salans Moore si Asociatii SCA, contractul pentru „Servicii de proiectare, asistenta si consultanta tehnica, economico-financiara si juridica pentru pregatirea si derularea procedurii de atribuire.

„Studiul de Prefezabilitate a fost aprobat în sedinta Consiliului Tehnico-Economic Metrorex din data de 18.05.2012. În data de 07.06.2012 contractul a fost sistat pâna la clarificarea aspectelor contradictorii în legislatia proiectelor derulate prin Parteneriat Public Privat”, a precizat directorul Metrorex Cătălin Honor. 

Precizările directorului Metrorex vin după ce deputatul PNL Ovidiu Raețchi a declarat, joi, că Ministerul Transporturilor și Metrorex trebuie date în judecată pentru blocarea construcției magistralei de metrou spre Rahova

 

Cookies