Magistrala 5 Drumul Taberei-Eroilor: „Sfânta Filofteia” a pătruns în staţia EROILOR 2

de:
25 iul. 2016
0 Afișari
Magistrala 5 Drumul Taberei-Eroilor:

În data de 22 iulie 2016, echipamentul de săpat tuneluri – Tunelling Boring Machine, botezat „Sfânta Filofteia” a realizat spargerea peretelui fronton, pătrunzând în stația Eroilor 2„, a transmis Metrorex.

Cel de-al doilea TBM, botezat „Sfânta Varvara” execută tunelul de legătură între Magistrala 1 și Magistrala 5 de metrou, săpătura fiind realizată în proporție de 45%.

Pe Magistrala 5, progresul fizic al lucrărilor este de 85% în ceea ce privește structura și de 10% în cazul finisajelor și instalațiilor aferente. La stația Eroilor 2, execuția structurii este realizată în proporție de 80%.

În acest moment, se lucrează la legătura dintre M5 și M1 și se efectuează excavații pentru stația de pompare. De asemenea, sunt evaluate toate soluţiile posibile pentru diminuarea perioadei aferente devierii traficului auto. În ceea ce privește stația Favorit, execuția structurii este realizată în proporție de 97%, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Transporturilor, la începutul lunii iulie.

Proiectul Magistralei 5 de metrou este finanțat din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operațional Sectorial – „Transport” 2007 – 2013 și Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Cookies