Magistrala 5 de metrou din București: Vor fi efectuate foraje pentru studiile geotehnice. Nicușor Dan a semnat autorizația de construire

28 apr. 2023
1011 afișări
Magistrala 5 de metrou din București: Vor fi efectuate foraje pentru studiile geotehnice. Nicușor Dan a semnat autorizația de construire
| Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat joi, 27 aprilie 2023, că a fost semnată autorizația de construire pentru foraje ce este necesară pentru efectuare studiilor geotehnice liniei de metrou Magistrala 5. Mai precis, este vorba despre secțiunea Eroilor – Piața Iancului.

Vor fi efectuate foraje pentru studiile geotehnice pentru proiectul Magistrala 5

Magistrala 5 va face legătura între cartierele Drumul Taberei și Pantelimon. Aceasta este compusă din trei secțiuni. Iată care sunt acestea.

  • Eroilor – Râul Doamnei,
  • Eroilor – Piața Iancului,
  • Piața Iancului – Pantelimon.

Studiile geotehnice care vor fi realizate în perioada următoare sunt aferente secțiunii Eroilor – Piața Iancului. Secțiunea va avea 6 stații și se va întinde pe o distanță de 5,2 kilometri, cupă cum transmite Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a anunțat că determinarea structurii solului urmează să fie realizată exclusiv pe trotuare sau pe spațiile servi, fără a afecta traficul rutier din zonele vizate.

Lucrările de investigații geotehnice se vor executa de către Metrorex în interiorul ariei cuprinse între zonele protejate, parcelări protejate, monumente istorice: bd. Elisabeta – Kogălniceanu, bd. Carol, bd. Magheru, bd. Brătianu, Parcul Cișmigiu, str. Jean-Louis Calderon – Polonă, str. Vasile Lascăr, bd. Hristo Botev, Calea Moșilor, str. Traian, Calea Victoriei, Vatra Luminoasă, a declarat Nicușor Dan.

Durata de execuție ce este prevăzută în cadrul autorizației semnată ieri de primarul general al Capitalei este de 6 luni. Acest termen va fi calculat de la data începerii efective a lucrărilor.

Iată care sunt cele 6 stații ce vor exista pe această secțiune a Magistralei 5:

  • Hașdeu (Facultatea de Drept),
  • Cișmigiu,
  • Universitate,
  • Calea Moșilor,
  • Traian,
  • Piața Iancului.

La începutul anului 2023, directorul general al Metrorex anunța că lansarea licitației pentru execuția lucrărilor de structură este preconizată pentru anul 2024.

Valoarea contractului pentru construcția acestui tronson este estimată la circa 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile. Mai precis, banii pentru acest obiectiv de infrastructură sunt obținuți prin Programul Operațional de Transport (POT 2021-2027).

Cookies