Magistrala 4 de metrou se lungeşte cu două staţii: Laminorului şi Străuleşti

de:
23 iun. 2011
0 Afișari
Magistrala 4 de metrou se lungeşte cu două staţii: Laminorului şi Străuleşti

Durata estimată a contractului este de 24 de luni de la data atribuirii. Valoarea estimată este de 375 milioane de lei, cu finanţare de la buget, relatează Agepres.

Cu aceste sume vor fi realizate şi lucrările de structură ale depoului de metrou din zona lacului Străuleşti, a terminalului multimodal pentru autobuze şi microbuze, precum şi a primului park&ride din vecinătatea metroului.

Metrorex va da în funcţiune, în data de 1 iulie, staţiile Pajura, care va fi redenumită Jiului, şi staţia Parc Bazilescu. Din 27 iunie trenurile vor circula neîntrerupt de la Gara de Nord până la Parc Bazilescu, pe ultimele două staţii fără călători pentru a fi siguri înainte da a da drumul la circulaţia cu călători, de la 1 iulie.

Lucrările de structură a tunelelor şi celor două staţii aferente au fost finalizate în partea a doua a anului 2010, iar lucrările privind finisajele şi montajul echipamentelor au început în cursul lunii ianuarie 2011.

Metrorex a anunţat că lucrările au costat circa 40 milioane euro, finanţarea fiind asigurată din bugetul Ministerului Transporturilor.

Cookies