Magie de sărbători! În București există „parcarea de 50 de bani”. Trebuie să ai și curaj, și noroc să pui mașina în cotlonul cărucioarelor de cumpărături de la supermarket

30 nov. 2023
5768 Afișari
Magie de sărbători! În București există
Magie de sărbători! În București există "parcarea de 50 de bani". Trebuie să ai și curaj, și noroc să pui mașina în cotlonul cărucioarelor de cumpărături de la supermarket. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer nu a găsit loc de parcare și a lăsat mașina în locul cărucioarelor. Imaginea a devenit virală pe rețelele de socializare, iar internauții s-au amuzat foarte tare pe seama situației.

„Nu e rău pentru 50 de bani”

Gafă în parcarea unui supermarket din București: un șofer și-a parcat mașina în locul destinat cărucioarelor pentru cumpărături. Acest lucru s-a întâmplat în parcarea unui magazin Kaufland.

Mașina nu era chiat atât de mică, deci, e de mirare cum a încăput perfect în acel spațiu îngust.

Un trecător a observat parcarea neregulamentară și, în același timp, comică a șoferului, a fotografiat-o și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Atât s-a putut. (D. D.)

Un șofer și-a parcat mașina în locul cărucioarelor pentru cumpărături
Un șofer și-a parcat mașina în locul cărucioarelor pentru cumpărături. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Postarea a fost văzută de sute de internauți. Majoritatea au ironizat situația prin câteva comentarii de-a dreptul comice, menite să facă cititorii să râdă.

Curiozitatea unuia dintre internauți a fost următoarea:

A ieșit din mașină pe geam? (A. M.)

Alte comentarii ale oamenilor

  • „Și-a parcat omul căruciorul” (I. J.)
  • „Nu e rău pentru 50 de bani” (O. M.)
  • „De ce să se ude bijuteria?” (P. Ș.)
  • „Omu’ și-a dorit mereu să aibă un garaj. Oare a scos toate cărucioarele ca să parcheze el?” (A. A.)

Ce amendă riscă șoferii care parchează neregulamentar

În București vedem tot mai des parcări neregulamentare: ori pe trotuare, ori pe spații verzi, ori, mai nou, în locurile destinate cărucioarelor pentru cumpărături. Șoferii care nu respectă legea și parchează pe unde apucă riscă să fie amendați.

Amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. În plus, conducătorul auto se va alege cu două puncte de penalizare.

De asemenea, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și:

Cookies