Magia norilor peste București: începe festivalul de teatru independent UNDERCLOUD. Spectacole, dans și concerte pe Calea Griviței

09 iun. 2023
163 Afișari
Magia norilor peste București: începe festivalul de teatru independent UNDERCLOUD. Spectacole, dans și concerte pe Calea Griviței
Se apropie de noi magia norilor, începe festivalul de teatru independent UNDERCLOUD. Spectacole, dans și concerte pe Calea Griviței din București. Foto credit: UNDERCLOUD.

Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD revine cu cea de-a 16-a ediție, aducând în prim-planul scenei culturale din București o săptămână de spectacole pline de energie și inovație. Evenimentul va avea loc între 19 și 25 iunie pe Calea Griviței și va cuprinde peste 20 de spectacole de teatru, dans, concerte și evenimente conexe.

Foto credit: UNDERCLOUD.

UNDERCLOUD a devenit un punct de reper important în peisajul cultural bucureștean, consolidându-și statutul de cel mai efervescent festival de teatru independent din România. Ediția din acest an promite să fie mai captivantă ca oricând, aducând în fața publicului producții teatrale de excepție, prezentate de artiști talentați și îndrăzneți”, anunță Undercloud.

Foto credit: UNDERCLOUD.

Festivalul își propune să exploreze noi direcții în teatru și să ofere publicului o perspectivă fresh asupra artei scenice”

Sub magia norilor, UNDERCLOUD1(6) oferă o varietate largă de experiențe teatrale, de la creații contemporane și experimentale la reinterpretări pline de imaginație ale clasicei dramaturgii. Festivalul își propune să exploreze noi direcții în teatru și să ofere publicului o perspectivă fresh asupra artei scenice.

Printre spectacolele prezentate se numără producții naționale și internaționale, semnate de companii și artiști de renume. UNDERCLOUD1(6) este astfel un important forum de întâlnire a creatorilor de teatru din întreaga lume, oferindu-le o platformă pentru a-și împărtăși ideile și a-și prezenta creațiile în fața unui public entuziast.

Foto credit: UNDERCLOUD.

În cadrul Minicloud, copiii vor avea acces la ateliere de teatru, dans, scenografie și pictură, unde vor fi îndrumați de profesioniști în domeniu”

Ca în fiecare an, secțiunea de Minicloud cucerește copiii și adolescenții printr-o abordare interactivă și educativă a artelor scenice pentru cei mici, oferindu-le oportunitatea de a explora și de a-și dezvolta creativitatea într-un mod distractiv și captivant. În cadrul Minicloud, copiii vor avea acces la ateliere de teatru, dans, scenografie și pictură, unde vor fi îndrumați de profesioniști în domeniu. Atelierele sunt concepute astfel încât să stimuleze imaginația și să dezvolte abilitățile artistice ale copiilor, oferindu-le o experiență memorabilă.

Programul complet al festivalului este disponibil pe www.undercloud.ro, iar biletele sunt disponibile pe www.theatrum.ro.

Inițiat de Chris Simion – Mercurian, promotoare a mișcării de teatru independent din România din 1999, festivalul de descrie ca fiind viu, curajos, curios, un festival care te scoate din zona de confort, care te surprinde, care nu se repetă. Foto credit: UNDERCLOUD.
UNDERCLOUD este primul festival de teatru independent din România și se desfășoară anual în București din 2008

Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD 1(6) este organizat de Fundația Calea Griviței și ARCUB. UNDERCLOUD este primul festival de teatru independent din România și se desfășoară anual în București din 2008. Festivalul se definește prin provocare și calitate și adună la un loc cele mai bune spectacole independente din stagiunea curentă. Inițiat de Chris Simion – Mercurian, promotoare a mișcării de teatru independent din România din 1999, festivalul de descrie ca fiind viu, curajos, curios, un festival care te scoate din zona de confort, care te surprinde, care nu se repetă. Scopul principal al festivalului este de a promova teatrul independent, de a susține artiștii emergenți și consacrați și de a oferi publicului acces la producții inovatoare și provocatoare.

Cookies